Grįžta megamonstras (Video)  ()

Daugelis abejojo, ar tai kada nors įvyks, bet pasirodo, kad tai įvyks greičiau nei tikėtasi.


Džidos bokštas
Džidos bokštas
© Forgemind ArchiMedia, CC BY 2.0 | https://www.flickr.com/photos/eager/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džidos bokšto (Jeddah Tower) Saudo Arabijoje statybos ilgam buvo įstrigusios. Tačiau netikėtai, 2023 m., buvo pranešta, kad  vėl pradedamas statyti aukščiausias pasaulyje dangoraižis.

Dabar skelbiama dar daugiau naujienų. Šį kartą paaiškėjo užbaigimo data. Planuojama, kad ši neįtikėtina konstrukcija bus baigta iki 2028-2029 m. ir pasieks stulbinantį 1007 m aukštį.

Džidos bokštas iš pradžių buvo žinomas kaip Karalystės bokštas (Kingdom Tower) ir turėjo būti mylios aukščio (1,6 km), tačiau jis buvo pažemintas, kai paaiškėjo, kad gruntas neatlaikys daugiau nei kilometro aukščio konstrukcijos apkrovos. 

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
2404 3

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Šiuo metu aukščiausias pastatas yra Burj Khalifa Dubajuje (JAE), baigtas statyti 2010 metais, jo aukštis siekia 828 metrus.

Džidos bokštą suprojektavo Adrianas Smithas, kuris taip pat buvo suprojektavo Burj Khalifa. Dėl nemažo aukščio ir poreikio atalaikyti stiprų vėją buvo suplanuota gana paprasta konstrukcija, kuri siaurėja į viršų. Trikampę formą įkvėpė dykumos augalo lapų kuokštas, augantis iš žemės ir turi išpjovas iš trijų pusių, kad apsaugotų pastatą nuo Saulės kaitros. Pastatas įtvirtintas betoniniame pamate, paremtame 270 polių, įkastų į žemę iki 105 metrų gylio.

 

Aukščiausiame pasaulyje dangoraižyje bus 157 aukštai, kuriuos aptarnaus 59 liftai. Čia taip pat bus aukščiausia apžvalgos aikštelė pasaulyje. Dangoraižyje bus prabangus viešbutis, gausu biuro patalpų ir prabangių butų.

Statybos pradėtos 2013 m., taigi tęsiasi jau daugiau nei dešimtmetį. Nuo 2018 m. statybos įstrigo pastačius 60 aukštų. Pauzę lėmė sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano valdančojo elito valymai ir projektui vadovaujančio investuotojo milijardieriaus Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Al Waleedo bin Talalo Al Saudo areštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()