„Wii“ įpėdinis gali turėti keturių branduolių procesorių  (2)

Iškart po penktadienį San Fransiske (JAV) pasibaigusio renginio „Game Developers Conference“ pasklido gandas, jog kompanija „Nintendo“ savo naują žaidimų kompiuterį pristatys 2011 metų birželį vyksiančioje parodoje E3. Ši naujiena nėra netikėta, kadangi šiuo metu platinamas „Nintendo Wii“ jau užleidžia savo, kaip lyderio, pozicijas konkurentų gaminiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažmeninėje prekyboje šiuo metu karaliauja „Microsoft Xbox 360“. Be to, jau šį sezoną žaidimų kompiuteriui „Wii“ sukanka 5 metai, o tai reiškia, jog norint išsilaikyti rinkoje, „Nintendo“ yra būtinas esminis aparatinės įrangos atnaujinimas.

„Mes nuolat ruošiame naują aparatinę platformą, tad darbai vyksta ir dabar“, – dar prieš kelis metus sakė „Nintendo“ vadovas Satoru Iwata. Taigi, lieka tik klausimas, kada numatytas oficialus naujojo kompiuterio pristatymas ir kokios bus jo galimybės. Praėjusiais metais kompanija paneigė gandus, jog ruošiama HD „Wii“ versija. Vietoj to gamintojo atstovai teigia, jog yra kuriama kažkas visiškai naujo. Todėl rinkoje neišvengiamai pasklido nauji gandai – jog naujasis gaminys turės „Blu-ray“ optinių diskų grotuvą, integruotą mobilų vaizdo projektorių ir keturių branduolių mikroprocesorių. Įdomu ir tai, jog daugelis iš minėtojo projektoriaus tikisi tiek aukštos raiškos (HD), tiek trimačio vaizdo (3D) funkcijų palaikymo. Tai, be abejo, būtų įdomi koncepcija, kadangi kompiuteriui nebereikėtų papildomo išorinio televizoriaus. Tačiau kaip integruotas projektorius pakeis paties kompiuterio kainą? Ar jis bus integruojamas, ar platinamas kaip papildoma įranga? Ar žaidėjai turės pakankamai erdvės savo namuose, kad galėtų pasinaudoti šia funkcija? Šie ir kai kurie kiti klausimai kelia nemažai diskusijų.

Bet kuriuo atveju, „E3 2011“ būtų visai logiška vieta ir laikas naujos kartos žaidimų kompiuteriui pristatyti, ypač atsižvelgiant į tai, jog pristatymas įvyktų kaip tik prieš atostogų sezoną. „Ar jus nustebintų kokia nors naujovė, jei mes apie ją papasakotume kokius tris metus prieš jos išleidimą? Kaip tik todėl mes siekiame atskleisti informaciją apie savo produktus kaip įmanoma vėliau“, – sako Iwata.  Iki šiol vien tik JAV rinkoje „Nintendo“ yra pardavę daugiau kaip 45 milijonus „Wii“ įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: