„Microsoft" likvidavo milijono kompiuterių-zombių tinklą  (9)

Bendrovė „Microsoft" pranešė išardžiusi „Rustock“ pavadintą „botnetą" – iš užkrėstų kompiuterių sudarytą ir iš centrinių serverių valdomą tinklą. Oficialiame „Microsoft TechNet“ tinklaraštyje skelbiama, kad šiame tinkle buvo daugiau kaip milijonas „zombiais" paverstų kompiuterių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rustock" „botnetas“ kasdien išsiųsdavo kelis milijardus brukalų (po maždaug 2 tūkst. vienetų per sekundę) – neprašytos reklamos elektroniniu paštu. Skelbiama, kad dažnai juo buvo platinama medicininių preparatų reklama ir pranešimai apie įvairias loterijas. Kai kurie statistiniai duomenys leidžia manyti, kad šiuo tinklu buvo siunčiama apie 80 proc. pasaulinio brukalų srauto.

Skelbiama, kad apie „Rustock" tinklą „Microsoft“ sužinojo po to, kai buvo atlikta kito „botneto", pavadinimu „Waledac“, likvidavimo operacija. Šis tinklas buvo išardytas pirmiausia nutraukus ryšį tarp sujungtų kompiuterių ir tinklą valdžiusių serverių.

„Microsoft" kreipėsi į Vašingtono valstijos (JAV) apygardos teismą ir gavo jo nutartį, kuria buvo leista atjungti nuo interneto tokio pobūdžio serverius, veikusius septyniuose šalies miestuose. Serverių atjungimo operacijoje dalyvavo JAV teismo vykdytojai. „Rustock“ nustojo veikti kovo 17 dieną, sakoma pranešime.

Be to, „Microsoft" pranešė pateikusi ieškinius „botneto“ kūrėjams. Tai buvo padaryta nepaisant to, kad jų asmenybių dar nepavyko nustatyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)