Virtuali kompiuterinė pelė ir klaviatūra (Video)  (17)

Kompiuterio pelė kartais būna tiesiog nepakeičiama, o kartais primena apie save riešo ir plaštakos raumenų maudimu ar net spazmais. Šią bėdą gali išspręsti naujas technologinis sprendimas – naujo tipo kompiuterinė pelė, pavadinta „evoMouse“, ir lietimo sistema „Magic Cube“. Šios sistemos atlieka pelės ir klaviatūros funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„evoMouse“ įrenginys savo išvaizda primena visai ne pelę, nediduką susigūžusį keturkojį robotuką(-šunį?) švytinčiomis akimis. Iš tiesų tai yra miniatiūrinis projektorius: tereikia priešais jo „akis“ pirštais atlikti veiksmus, kuriuos įprastai atlikinėjame naudodamiesi pele.

„Magic Cube“ veikimo principas panašus. Skirtumas tas, kad, šiuo atveju, ant stalo paviršiaus atvaizduojama virtuali klaviatūra. Maigant virtualius klavišus kompiuterio ekrane vyks tokie pat dalykai, kokie vyktų dirbant įprasta klaviatūra.

Abu įrenginiai veikia „Bluetooth“ pagrindu, nors juose sumontuota ir USB jungtis. Tiesa, ši skirta „evoMouse“ ir „Magic Cube“ elementų įkrovimui – o pastarieji išties stokoja „ištvermės“ (įkrauti elementus reikės jau po dviejų darbo valandų). Abu įrenginiai pritaikyti „Windows XP/Vista ar 7” operacinėms sistemoms bei „Windows Mobile“, „Blackberry“, „Symbian“ mobiliųjų telefonų operacinėmis sistemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (17)