Raketų leidimo varžybose svarbiausia – nesudaužyti kiaušinio (Video)  (3)

Šimtai vaikų iš įvairių JAV mokyklų susirinko į Virdžinijos valstijoje vykstantį raketinės technikos konkurso finalą. Konkurse reikalaujama, kad raketos modelis pakiltų į 228,6 metro aukštį, o po 40 ar 45 sekundžių nusileistų ant žemės. Laimi komanda, kurios raketa labiausiai priartėja prie reikalaujamo aukščio. Be to, raketa turi skraidinti žalią kiaušinį. Jei jis iškrenta ar sudūžta, komanda diskvalifikuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kurdami raketų modelius, pademonstruoti ir pritaikyti savo žinias praktikoje gali visi besidomintieji mokslu, technologijomis, inžinerija ir matematika.

Į finalą patekusios komandos savo raketas į dangų leido nepaisydamos lietaus. Vienos raketos kilo ir skrido, kitoms nepavyko pakilti. Nugalėtojų komanda buvo apdovanota 60 tūkst. JAV dolerių prizu ir kelione į Prancūzijoje, Paryžiuje vyksiantį čempionatą, kuriame teks susirungti su komandomis iš Europos.

Daugelis vaikų džiaugėsi vien pamatę į dangų kylančias raketas. „Smagiausia buvo žiūrėti, kaip į dangų kyla raketas, – įspūdžiais dalijosi konkurso dalyvė Karina Garza. – Norisi, kad jos skristų, bet tai ne visada pavyksta.“

Vaizdo siužetas 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)