Seule atidarytas plaukiojančios salos kultūros centras (Video)  (0)

Seule (Pietų Korėja) visuomenei pristatyta didžiausia pasaulyje plaukiojanti sala. Ji yra Han upėje ir joje įrengti trys tarpusavyje sujungti kultūros centrai. Tai naujausias projektas, įgyvendintas multimilijardinės miesto gražinimo programos pagrindu. Į 20400 kvadratinių metrų užimančios salos atidarymą susirinko tūkstančiai žmonių. Šis privačiai finansuotas projektas kainavo apie 88 mln. JAV dolerių. Salos statybas planuojama baigti rugsėjo mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrai kadencijai perrinktas miesto meras Oh Se Hoonas savo rinkiminėje kampanijoje pažadėjo toliau įgyvendinti planus, siekiant paversti 600 metų miestą į didžiausią šiaurės Azijos verslo centrą ir populiariausią turistų lankomą vietą. Tikimasi, kad įrengus salą, lankytojų dar padaugės, nes galima bus vykdyti įvairią veiklą.

Didžiausia iš trijų salelių, įkurta prie Banpo tilto, pačiame Seulo centre, yra trijų aukštų, ir joje įrengta 700 vietų konferencijų salė. Kitose dviejose salelėse bus organizuojami kultūros ir vandens sporto renginiai.

Salą, kuri laikosi ant didžiulio plūduro, laiko dvidešimt aštuoni trijų vijų lynai, kurie yra atsparūs oro sąlygoms. Jie užtikrins, kad per potvynius ar audras sala išsilaikytų vietoje. Per pastarąjį dešimtmetį Seulas iš nykių betono džiunglių virto moderniu – nors ir labai tankiai gyvenamu ir dažnai užterštu – Azijos supermiestu.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)