Japoniškas žaislinis robotizuotas egzoskeletas – jau parduotuvėse (Video)  (6)

Kai kuriuose Tekančios Saulės šalies animaciniuose filmuose gelbėti pasaulį nuo blogio jėgų į gigantiškų robotų-androidų kabinas ropščiasi narsūs vaikai. Nesunku įsivaizduoti, kiek daug mažųjų šios vizualinės produkcijos gerbėjų svajoja iš tiesų sėsti į tokio antžmogiškų fizinių galių suteikiančio egzoskeleto kabiną. Ir, ko gero, ne veltui sakoma, kad svajoti reikia atsargiai, nes svajonės pasižymi savybe išsipildyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Sakakibara Kikai“ serijiniu būdu gamina ir pardavinėja prieš pusmetį pristatytą įspūdingą žaislą, pavadinimu „Kid’s Walker“. Jame įsitaisęs vaikas tampa žingsniuoti gebančio valdomo roboto valdytoju. Žaislinis robotas skirtas 4-12 metų amžiaus vaikams.

180 kg sveriantis aparatas juda varomas nediduko, tačiau nuožmiai birbiančio benzininio varikliuko. Valdyti šį monstrą reikia pedalais ir svirtimis, kuriais ir kuriomis sėte nusėtos visos kabinoje įrengto krėslo prieigos.

Nežinia kodėl, tačiau šio žaislinio roboto gamintojams kažkodėl labai svarbu pasirodė suteikti vaikams grėsmingos išvaizdos ir aplinkinių įbauginimo patirtį. Tiesa, žaislas ne toks jau ir tobulas. Be jau minėto triukšmingumo, „Kid’s Walker“ silpnoji vieta yra ir žingsniavimo imitavimas. Pasirodo, robotas visai ne žingsniuoja, o rieda.

Tačiau galbūt tai – ne atsitiktinumas. Šis robotas yra jaunesnysis beveik keturių metrų aukščio dvikojo roboto „Land Walker“, broliukas. Milžiniškąjį vyresnėlį prieš šešerius metus sukonstravo ta pati „Sakakibara Kikai“, o pirmtakas taipogi ne žingsniavo, o riedėjo.

O štai viršutinės „Kid’s Walker“ galūnės – kur kas funkcionalesnės. Roboto rankas galima kažkiek sulenkti, sukioti per riešus, o bauginančios išvaizdos žnyplėmis raudonasis siaubūnas orą karpo ne prasčiau už vandenyje gyvenančius vėžius.

Galima suabejoti, kaip tokį sunkų, nors ir lėtą gremėzdą suvaldytų keturmetis pyplys, tačiau kiek labiau ūgtelėję vaikiščiai išbandyti tokį mechanizmą progos, ko gero, nepraleistų. Tiesa, yra ir dar viena detalė: tokia vaiko svajonė kainuoja daugiau nei 50 tūkst. litų...


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)