Ericas Schmidtas: „Google“ konkurentai kreipiasi į teismus, nes nesugeba su mumis konkuruoti  (2)

„Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas pareiškė, kad kompanijos konkurentai išmaniųjų telefonų rinkoje nebekuria inovacijų, o, nesugebėdami konkuruoti, kreipiasi į teismus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E. Schmidtas džiaugėsi „Google“ sukurtos operacinės sistemos išmaniesiems telefonams „Android“ sėkme ir kritikavo konkurentus, praneša Telegraph.co.uk. „Mes stebime milžinišką „Android“ įrenginių populiarumo augimą ir, dėl mūsų sėkmės, konkurentai atsako teisiniais ieškiniais, kadangi jie nesugeba konkuruoti inovacijomis“, – teigė „Google“ valdybos pirmininkas.

Šiuo metu yra iškelta tiek daug ieškinių dėl patentų pažeidimų, kad darosi sunku atsekti, kuri kompanija kokį konkurentą apskundė. Neseniai „Apple“ šventė nedidelę pergalę prieš HTC – JAV Tarptautinė prekybos komisija pripažino, kad HTC pažeidė du „Apple“ priklausančius patentus. Iš viso „Apple“ buvo apskundusi HTC dėl 10-ies pažeistų patentų. Tiesa, tai yra tik preliminarus sprendimas. Galutinį sprendimą komisija skelbs šių metų gruodį. Jei galutinis sprendimas bus toks pat, Taivanio bendrovei gali būti uždrausta įvežti įrenginius į JAV.

HTC gamina daug skirtingų mobiliųjų įrenginių, dalis jų naudoja „Android“ operacinę sistemą. Kalbėdamas „Google“ konferencijoje Tokijuje, E. Schmidtas pareiškė, kad jo kompanija rems HTC. Paklaustas, kas būtų, jei HTC pralaimėtų ieškinį, E. Schmidtas atsakė: „Tuomet mes pasistengsime, kad jie nepralaimėtų“.

Nors E. Schmidtas tikina, kad ieškiniai dėl patentų nesumažins „Android“ augimo, kai kurie didieji „Google“ partneriai yra pasirašę sutartis su „Microsoft“ ir gamina ar ketina gaminti įrenginius ne tik su „Android“ operacine sistema, bet ir su „Windows Phone 7“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)