Įrodyta, jog įsilaužimui į nuotolinį valdymą turintį automobilį pakanka išmaniojo telefono  (4)

Las Vegaso mieste vykusioje „Black Hat“ saugumo konferencijoje du tyrėjai iš „iSec Partners“ kompanijos įrodė, kad gali nuotoliniu būdu atrakinti ir net užvesti „Subaru Outback“ automobilį, rašo portalas „TG Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasinaudodami „Android“ telefonu ir savo sukurtu metodu, Donas Bailey ir Matthew Solnikas išnaudojo dvi neįvardintas nuotolinio valdymo programas, kurios leidžia atrakinti ir užrakinti automobilius.

Nustatę savo GSM tinklą, jie galėjo perimti žinutes su slaptažodžiu, siunčiamas iš serverio į automobilį. Jų pačių teigimu, visa tai užtruko vos porą valandų.

Vaikinai sako, kad šis metodas gali būti naudojamas atakuoti ir kitas sistemas, tokias kaip kelių eismo kontrolės sistemos ar saugumo kameros, kurios gauna mikroprogramų atnaujinimus trumposiomis žinutėmis.

„Aš galėčiau taip nesirūpinti, jei galėčiau atrakinti tik automobilį, – sako D. Bailey. – Tačiau ta pati sistema yra naudojama kontroliuoti telefonų, energijos ir kelių eismo sistemas. Mano manymu, tai kelia daugiausiai pavojaus.“

Vaikinai neatskleidė jokių įsilaužimo detalių bei nepasakė, kokie kiti automobiliai yra pažeidžiami, suteikdami galimybę gamintojams patobulinti saugumo sistemas. „General Motors“, BMW ir „Mercedes“ automobiliai naudoja panašias nuotolinio valdymo programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)