Įdomiausios IFA 2011 parodoje pristatytos technikos naujienos  (4)

Šį mėnesį Berlyne vykusioje IFA technologijų mugėje buvo pristatyti naujausi plačiosios elektronikos gaminiai ir naujausi prietaisai, į kuriuos technologijų kompanijos deda didžiules viltis. Portalas CNBC atrinko jo manymu 10 perspektyviausių parodoje demonstruotų gaminių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planšetinis kompiuteris „Samsung Galaxy 7,7“

Šių metų IFA technologijų mugėje pristatytas planšetinis kompiuteris „Samsung Galaxy 7,7“ yra vos 7,89 milimetrų storio ir sveria tik 335 gramus. Jis turi kompanijos „Super AMOLED Plus“ sukurtą ekrano technologiją. Kompiuterio baterija suteikia iki 10 valandų vaizdo įrašų atkūrimo laiko. 7,7 colių įstrižainės kompiuteris turi 1,4 GHz dviejų branduolių procesorių ir gali būti įsigytas su 8, 16, 32 ar 64 GB vidinės atminties.

Su šiuo planšetiniu kompiuteriu galėsite prisijungti prie „Samsung“ kompanijos „Music Hub“ paslaugos, kur galėsite perklausyti ir parsisiųsti per 15 mln. dainų. „Readers Hub“ paslauga vartotojams pasiūlys daugiau kaip 2,3 mln. knygų, 2 tūkst. dienraščių ir 3 tūkst. žurnalų 49 skritingomis kalbomis.

Vis dėlto, IFA mugėje „Galaxy 7,7“ planšetinio kompiuterio reklamavimas turėjo būti nutrauktas anksčiau laiko, kadangi dėl besitęsiančio patentų karo su „Apple“ Vokietijos teismas rugsėjo 2 dieną įsakė „Samsung“ kompanijai pašalinti šį prietaisą iš parodos.

Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy Note“

Taip pat Berlyno technologijų parodoje pristatytas „Samsung Galaxy Note“ su 5,3 colių ekranu yra didžiausią ekraną turintis išmanusis telefonas. Kompanijos teigimu, tai reiškia, kad naršant internete reikės mažiau slinkti per internetinius puslapius.

„Rašiklio įvesties technologija“ pavadinimu „S Pen“ leis vartotojams piešti ir siųsti ranka pieštus vaizdus bei žinutes per tekstines žinutes, elektroninius laiškus ar internetinių pokalbių programas.

Palčiau apie „Samsung Galaxy Note“ jau rašėme šioje naujienoje.

Kompiuterio pelė „LG Smartscan“

Naujoje LG kompiuterio pelėje yra įtaisytas skaitytuvas, kuris, pasak kompanijos, atvers visiškai naują skaitytuvų erą. Paspaudę vieną pelės mygtuką ir perbraukę ja norimą daiktą galės jį visą nuskaityti. Tuomet nuskaitytas vaizdas galės būti išsaugotas įvairiais failų formatais ar perkeltas į dokumentą ar aplikaciją.

LG kompanijos sukurta „Optical Character Recognition“ technologija konvertuos nuskaitytą tekstą į „Microsoft Word“ dokumentą, kuris vėliau galės būti tvarkomas pagal vartotojo pageidavimą. Šis prietaisas gali nuskaityti puslapius, kurių dydis siekia A3 formatą.

„Sony Personal 3D Viewer“

Bene labiausiai futuristinis prietaisas IFA parodoje yra „Sony“ kompanijos pristatytas ant galvos užsidedamas „Personal 3D Viewer“. Šis prietaisas leis pasijusti tarsi tikrame 3D kino teatre.

Įrenginys turi du atskirus ekranus kairei ir dešinei akiai, kuriuose yra rodomi atskiri aukštos kokybės vaizdai, taip sukuriant 3D vaizdą. „Personal 3D Viewer“, kuriame yra įtaisytos ir erdvinio garso ausinės, daugiausiai yra skirtas žaidimų ir filmų mėgėjams. Plačiau apie jį galite paskaityti šioje naujienoje.

„Toshiba“ 3D televizoriai

IFA mugėje kompanijos „Toshiba“ pristatyti 3D televizoriai sukuria trijų dimensijų vaizdą nedėvint tam tikslui specialiai skirtų akinių. Tokį efektą kompanijai pavyko pasiekti sukūrus technologiją, kuri iš skirtingų perspektyvų siunčia vienus vaizdus į dešiniąją akį, o kitus į kairiąją.

Tokius televizorius pirmą kartą kompanija „Toshiba“ pademonstravo 2010 metų pabaigoje, tik iki šiol jie nebuvo prieinami užsienio rinkose.

Dizainerių sukurti 3D televizoriaus akiniai

Norite atrodyti šauniai žiūrėdami 3D televizorių? Tokios kompanijos kaip „Lacoste“ ir „Calvin Klein“ jau pradėjo prekiauti dizainerių sukurtais 3D akiniais. Šių akinių kaina nedaug skiriasi nuo įprastinių dizainerių sukurtų akinių kainos, tad tai gali būti proveržis 3D televizorių populiarėjime - naujos technologijos dažniausiai įsisavinamos tuomet, kai tampa madingos ir patrauklios reikliam XXI amžiaus pirkėjui.

Ploniausias pasaulyje skaitmeninis fotoaparatas

„Sony“ kompanijos sukurtas fotoaparatas „Cyber-shot TX 55” yra ploniausias pasaulyje, jo storis siekia vos 12,2 milimetrus. Juo galima nufotografuoti 16,2 megapikselių nuotraukas ir filmuoti didelės raiškos vaizdo įrašus. Kitoje fotoaparato pusėje yra 3,3 colių jutiminis ekranas, kuriame galėsite peržiūrėti nuotraukas bei vaizdo įrašus. Fotoaparatu taip pat galima daryti ir 3D nuotraukas.

Naujieji „Panasonic Viera“ televizoriai

„Panasonic“ kompanija pristatė naujuosius „Viera“ televizorius su technologija, kuri paverčia 2D vaizdus į 3D. Matydamos tam tikrus 3D trūkumus, technologijų kompanijos į gaminamus televizorius įtaiso technologiją, galinčią paversti 2D vaizdus į 3D formatą.

IFA mugėje LG pademonstravo 2D į 3D vaizdų keitiklio technologiją žaidime. Pasak kompanijos, tai leis mažoms ir vidutinio dydžio žaidimų kompanijoms pasiūlyti 3D savo žaidimų versijas be didesnių investicijų į žmogiškuosius išteklius, išlaidų ir sutaupydamos laiką.

LG plazminis televizorius su „PenTouch“ technologija

Šis LG plazminis televizorius prijungtas prie kompiuterio tampa virtualia piešimo lenta. Prijungus prie kompiuterio, vartotojai nuotolinio valdymo pulteliu gali suaktyvinti „PenTouch“ režimą. Šiame režime vartotojai turi galimybę pasiekti savo kompiuteriuose sukurtus grafinius failus ir tuomet televizoriaus ekrane juos valdyti ar redaguoti.

Rašiklio baterijos gali būti pakrautos per USB jungtį televizoriuje ar asmeniniame kompiuteryje. Su „PenTouch“ programine įranga vartotojai gali piešti tiesiai ant televizoriaus ekrano ir tuomet išsaugoti piešinius bei vėliau juos redaguoti. „LG PenTouch“ televizorių ekranai yra atsparūs įbrėžimams ir juos galima įstatyti į specialų stovą, kuris suteiks televizoriui daugiau stabilumo, kuomet technologija naudosis vaikai.

„Toshiba Ultrabook“

IFA technologijų mugėje „Toshiba“ kompanija pristatė „Portege Z830 Ultrabook“ serijos nešiojamus kompiuterius. Kompiuteris sveria vos 1,12 kilogramus ir yra vos 15,9 milimetrų storio. Europoje šie kompiuteriai pardavime turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje.

„Acer“ kompanijos „Aspire S3“ nešiojami kompiuteriai taip pat buvo pristatyti IFA mugėje. „Užmigęs“ kompiuteris vėl pradeda veikti vos po 1,5 sekundžių ir turi didelės talpos kietąjį diską. „Acer“ teigimu, kompiuteris prie interneto prisijungia vos per 2,5 sekundžių, o efektyvi baterija reikalauja mažesnio pakrovimo. Dėl pastarosios priežasties šie kompiuteriai gali būti patrauklūs gamtos apsauga susirūpinusiems pirkėjams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: