„Nintendo“ atsisakė kurti žaidimus mobilioms operacinėms sistemoms  (6)

„Nintendo“ kompanijos vadovas Satoras Ivata konferencijoje skirtoje naujų „Nintendo 3DS“ žaidimų bei priedų pristatymui, paneigė gandus, kad „Nintendo“ ketina pradėti mobiliosioms operacinėms sistemoms skirtų žaidimų kūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net direktorių tarybos spaudžiamas kompanijos vadovas nesiruošia atlikti šio žingsnio. Jo nuomonė „Nintendo“ ilgainiui prarastų konkurencingumą, jeigu pradėtų žaidimų kūrimą kitoms platformoms. S. Ivata teigia, kad žaidimų kūrimas išmaniesiems telefonams bei kitiems mobiliems įrenginiams ko gero atneštų pelną, bet tai vis labo atneštų tik trumpalaikės finansinės naudos.

Kompanijos investuotojai jau kurį laiką reikalavo, kad „Nintendo“ išplėstų savo veiklą ir įžengtų į mobiliųjų žaidimų rinką. Šis reikalavimas buvo pradėtas kelti dėl mažų „Nintendo 3DS“ konsolės pardavimų. Bendrovė kelis kartus sumažino šios nešiojamos konsolės kainą, bet tai tik dalinai pagerino situaciją ir pardavimų rezultatai iki šiol neatitinka kompanijos lūkesčių.

Verslo naujienų portalas Bloomberg.com, remdamasis rinkos tyrimais užsiimančių bendrovių duomenimis, neseniai pranešė, kad „Nintendo“ per penkis šių finansinių metų mėnesius pavyko parduoti mažiau nei penktadalį iš planuotų 16 milijonų „3DS“ konsolės vienetų. Būtent tiek produktų tikimasi parduoti iki finansinių metų pabaigos – kovo 31 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Martynas Urbanavičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: