Gandai: „Microsoft“ kuria savo socialinį tinklą „Socl“  (6)

Kompanija „Microsoft“ ruošia savo socialinį tinklą ir šiuo metu jį testuoja. Naujas projektas vadinsis „Socl“, rašo internetinis portalas „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš išorės naujoji paslauga mažai kuo skirsis nuo kitų populiarių socialinių tinklų. Kaip „Facebook“ ir „Google+“, „Socl“ vartotojo sąsaja padalinta į tris dalis: kairėje yra pagrindinė navigacija, dešinėje – socialinės funkcijos, o per vidurį – naujienų srautas. Taip pat „Socl“ turi vaizdo konferencijų funkciją, kuria vienu metu gali bendrauti iškart keli vartotojai.

Kitaip nei „Facebook“ ir „Google+“, „Socl“ socialiniame tinkle nėra galimybės kurti draugų grupių ar sąrašų. Tai reiškia, kad pranešimai bus matomi visiems vartotojams. „Socl“ beveik visas sukurtas naudojant HTML5 technologiją.

Apie tai, kad „Microsoft“ ruošia socialinį tinklą, buvo kalbama dar liepą. Tada adresu socl.com buvo rodomas „Tulalip“ pagrindinis puslapis (panašu, kad šio pavadinimo buvo atsisakyta). Vėliau turinys buvo pakeistai tokiu tekstu: „Ačiū, kad užsukote. Socl.com – tai vidinis „Microsoft Research“ komandos projektas, kuris per klaidą buvo paskelbtas internete. Mes tikrai to nenorėjome“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: