„Skype“: neišnaudotos galimybės  (14)

Paprastai naudojamės tik pagrindinėmis pokalbių programos „Skype“ funkcijomis, tačiau be bendravimo pokalbių kambaryje, video skambučių ar poreikio nusiųsti vieną kitą dokumentą, galite „išlaužti“ daugiau. Kaip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Požiūris į ryšį su žmogumi keičiasi dar sparčiau, nei anksčiau. Vieni diskutuoja apie neigiamą socialinių tinklų poveikį ir priklausomybės ligas, o kiti griebia jautį už ragų ir tinklus plečia. Kai kuriuos galbūt nudžiugins, o kai kuriuos galbūt papiktins, bet dar labiau artėjame prie gyvenimo „online“ 24/7.

– Su savo „Facebook“ draugais bendraukite per „Skype“. Dar šių metų liepą “Skype“ paskelbė apie galimybę komentuoti draugų statusus, nuotraukas „Facebook“ socialiniame tinkle tiesiogiai per „Skype“ programą. Atsinaujinę savo „Skype“ programą, galite matyti „Facebook“ naujienų srautą tiesiog „Skype“ lange.

Vaizdo pokalbiai. Be to, socialinio tinklo draugams galite net paskambinti. Naudotis iš „Facebook“ į „Facebook“ skambučiu per „Skype“ yra gana lengva. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sujungti programų sąskaitas. Savo „Skype“ lange išvysite visus kontaktus, kuriuos turite socialiniame tinkle.

Tai tik paprastas skambutis, bet galite naudoti ir vaizdo skambučius. Tiesiog pasitikrinkite, ar jūsų “Facebook” pokalbių kambario statusas yra “Prisijungęs”. Tuomet susiraskite “Prisijungęs” statusą turintį draugą ir pradėkite vaizdo skambutį tiesiai iš pokalbių kambario. Mygtukas “Skambinti” pasirodys viršutiniame dešiniajame profilio kampe. Jei jūsų draugas neatsako, galite palikti vaizdo žinutę. Įrašyta vaizdo žinutė bus automatiškai nusiųsta į draugo pašto dėžutę ir prisijungęs galės ją pamatyti.

Štai kaip tai atrodo:

Gimtadienio sveikinimas. Kai kurie iš mūsų ne visuomet prisimena draugui nusiųsti gimtadienio atviruką. Padovanoti galite kūrybingą video pasveikinimą. Štai kaip tai veikia: apsilankykite “Skype” puslapyje “Facebook” socialiniame tinkle ir paspauskite “Skype” aplikaciją. Tuomet išsirinkite draugą, kurį norėtumėte sveikinti ir pasirinkite vieną iš 10 muzikos grupių. Muzika sveikinimui duos skambesį. Galite dainuoti ir kartu. Tiesiog per video kamerą. Ir nusiųskite.

Mobilus ryšys. Beje, nepamirškite ir galbūt anksčiau dar net neišnaudotų funkcijų. “Skype” galite išnaudoti galimybę skambinti į mobilaus ryšio telefoną. Lietuvoje tai vis dar nelabai populiaru, nors siūlomi skirtingų tarifų planai, pavyzdžiui, išankstinio mokėjimo ar mėnesinis planas. Skambinti Lietuvoje galite net nuo 2,2 euro cento už minutę. Jei jau naudojate “Skype” programą, prisijunkite prie savo sąskaitos internetinėje svetainėje ir galbūt rasite jums tinkančių specialių pasiūlymų. Beje, įsidėmėkite, kad "Skype" vis dar negali pakeisti jūsų įprasto telefono, nes negali būti naudojamas pagalbos skambučiams.

Dalinkitės ekranu. Skype galite persiųsti muziką, filmus ir kitus dokumentus, tačiau galite ir dalintis kompiuterio ekranu. Tarkime, draugui video pokalbio metu norite ką nors parodyti kompiuterio ekrane. Kaip tai padaryti? Tiesiog nurodykite dalinimosi visu ekranu funkciją. Beje, ekranu video pokalbio metu gali dalintis tik vienas žmogus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(1)
(1)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: