Vienam populiariausių pasaulyje personažų tamagotchiui sukako 15 metų  (0)

Virtualiam naminiam gyvūnui tamagotchiui lapkričio 23 dieną sukako 15 metų. Ilgą laiką jis buvo populiariausiu elektroniniu žaislu planetoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galbūt dalis skaitytojų dar pamena virtualių gyvūnėlių auginimo maniją, apėmusią pasaulį maždaug prieš dešimtmetį. Tuomet mažuose žaidimų kompiuteriuose apsigyvenę elektroniniai gyvūnėliai prikaustė daugybės vaikų dėmesį ir mokė juos rūpintis kitais: šerti, prausti, prižiūrėti ir t.t. 

Kiaušinio formos tamagotchi iki šiol pasaulyje parduota daugiau nei 40 mln. vienetų. Žinoma, visos naujovės su laiku tampa įprastais ir pabodusiais produktais - ne išimtis ir tamagotchi. Nuslūgus pirmajai susidomėjimo bangai, žaisliuko gamintoja „Bandai“ 2004 metais rinkoje pristatė atnaujintą jo versiją - „Tomagotchi Plus“. Naujojo žaislo valdymas tapo kiek sudėtingsnis nei ankstesnėje versijoje. „Tomagotchi Plus“ galėjo tuoktis, turėti vaikų, tačiau išliko to paties dydžio. 

„Tomagotchi Plus“ pypsėdamas reikalauja nuolatinės priežiūros: pamaitinti, pagirdyti. Sulaukęs per mažai dėmesio, žaisliukas miršta - ekrane išsijungia šviesa. „Tomagotchi Plus“ galėjo bendrauti, kalbėti ir su kitais tamagotchi, naudodamas „Bandai“ pagamintą infraraudonųjų spindulių sąsają.

Galiausiai atslūgus ir „Tomagotchi Plus“ populiarumui, 2010 metais pristatytas animacinis filmas apie tamagotchi herojus - jie gyvena tolimoje žvaigždėje, kurioje atsiduria maža mergaitė. Gyvūnėliai tampa jos draugais ir kartu patiria daug linksmų nuotykių.

Dabar gi, pažymėdama 15 metų gimtadienį, trečioji pagal dydį žaislų gamintoja pasaulyje, Japonijos kompanija „Bandai“ išleido pakabukų partiją, labai panašią į pirmuosius tamagočius.

Žaislo dizainas papuoštas žvaigždutėmis ir skaičiumi 15. Tamagočio kaina siekia apie 65 dolerius.

Žaislo savininkai galės rinktis iš 32 personažų. Pagrindiniai tamagočio pasaulio herojai – nuotykių mėgėjas Mametti, jo geriausi draugai Memetti ir Kutipatti, o taip pat jo jaunesnioji sesuo Čamatetti. Tarp įprastų žaislo augintinio rengimo, maitinimo ir žaidimo funkcijų, dabar su juo galima eiti į parduotuves ir kino teatrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: