Skraidantys robotai pastatė 6 m aukščio statinį (Video)  (0)

Tuo metu, kai vieni robotai jau beveik išstūmė žmogaus darbą iš automobilių surinkimo ir elektronikos sričių, kiti robotai jau kėsinasi ir į statybų segmentą. Pastarajame etape kol kas nėra dėl ko jaudintis, tačiau ateityje elektroniniai darbininkai galės imtis atsakomybės, statant įvairius pastatus (nors ir ne visiškai savarankiškai).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmuosius žingsnius šia linkme pademonstravo Šveicarijos technologijų instituto darbuotojai. Jų valdomai kvadrokopteriai parodų centre FRAC, esančiame Prancūzų Orleane mieste, iš 500 g sveriančių nedidelių plytų pastatė kažką panašaus į išorines pastato sienas.

Už robotų judėjimą erdvėje atsakingi daugybė daviklių, kurių perduodami signalai padorojami specialia programine įranga. Programa seka robotų išsidėstymą erdvėje, taip iki minimumo sumažindami tikimybę jiems susidurti. Be to, programa seka, kad robotai nepadėtų plytos į vieną ir tą pačią vietą – visa kita „statybininkai“ daro autonomiškai.

Ateityje panašūs robotai – statybininkai, tiesa, kiek didesni, galėtų pakeisti žmogų, ypač ten, kur sudėtingos klimato sąlygos ar kai atliekamas ypač pavojingas darbas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)