Teismo sprendimu „Microsoft“ gali priklausyti teisė į telefonuose naudojamus darbo kalendorius  (0)

JAV Tarptautinės prekybos komisija pirminiu sprendimu pripažino, kad bendrovė „Motorola Mobility“ pažeidė vieno iš „Microsoft“ patentų teises. Patente aprašoma susitikimų laiko skyrimo elektroniniuose darbo kalendoriuose technologija bei grupės kalendorių sinchronizavimas iš išmaniojo telefono, rašo bbc.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinės prekybos komisijos teisėjas nustatė, kad kitų šešių patentų, taip pat paminėtų iškeltoje byloje, teisės nebuvo pažeistos. Toks sprendimas gali palengvinti „Microsoft“ siekį papildomais licenciniais mokesčiais apkrauti visus išmaniųjų telefonų su „Android“ gamintojus.

„Microsoft“ jau dabar iš „Samsung“, HTC ir kitų įmonių gauna licencinius mokesčius už technologijas, panaudotas „Google“ sukurtoje operacinėje sistemoje – teigiama, kad toje sistemoje panaudotos ir kelios „Microsoft“ inovacijos. Spalį „Windows“ operacinių sistemų gamintojai paskelbė, kad sudaryta licencijavimo sutartis su įmonėmis, „gaminančiomis daugiau nei pusę „Android“ įrenginių“. Tuomet „Motorola Mobility“ nebuvo šių gamintojų sąraše.

Patentinių ginčų ekspertai mano, jog dabar tikėtina, kad paskui „Motorola“ rikiuosis ir kiti gamintojai. „Jeigu pirminis teismo sprendimas bus patvirtintas, tuomet „Microsoft“ įgys stiprią poziciją derėtis su kitais išmaniųjų telefonų gamintojais, kurie, importuodami telefonus su operacine sistema - nebūtinai „Android“ - ir kalendoriumi, kuris suteikia galimybę elektroniniu paštu siųsti prašymus rezervuoti laiką susitikimui, bet nemoka licencinių mokesčių už šį JAV registruotą patentą“, - sakė Europos patentų teisės specialistas Andrew Altonas, dirbantis teisininkų bendrovėje „Urquhart-Dykes & Lord“.

„Faktas, kad nustatyta, jog nemažai kitų „Microsoft“ priklausančių JAV registruotų patentų teisės nebuvo pažeistos, yra ne toks svarbus, nes „Microsoft“ pakanka vos vieno patento, kad būtų sustabdytas įrenginių importas į JAV“, - sakė teisininkas. A. Altonas pažymėjo, kad Europos patentų biuras atsisakė registruoti tokį patį patentą, mat jis buvo „per daug akivaizdus“. Dėl šio sprendimo „Microsoft“ pateikė apeliaciją.

Iki šiol visi „Microsoft“ teisiniai ieškiniai buvo pateikiami prieš „Android“ įrenginių gamintojus, bet ne prieš operacinės sistemos kūrėjus „Google“. Visgi padėtis tikriausiai pasikeis 2012 metais, kai paieškų gigantai tikisi baigti „Motorola Mobility“ įsigijimo sandorį.

„Microsoft“ advokatų vadovas Davidas Howardas sakė: „Mes labai patenkinti pirminiu prekybos komisijos sprendimu, kad „Motorola“ keturiais atvejais pažeidė „Microsoft“ patentus“. Įmonės atstovas patikslino, kad kalbama apie „Motorola“ išmaniuosius telefonus „Droid 2“, „Droid X“ ir „Backflip“.

„Motorola“ vyriausiasis advokatas Scottas Offeris teigė: „Esame patenkinti, kad dauguma sprendimų buvo palankūs „Motorola Mobility“. Pirminis sprendimas gali padidinti „Microsoft“ patento, dėl kurio pažeidimo esame pripažinti kaltais, vertinimo aiškumą ir padės mums išvengti kaltinimų dėl šio patento teisių pažeidimo JAV rinkoje“. Dabar pradinis komisijos sprendimas buvo pateiktas visos komisijos svarstymui. Galutinis sprendimas, tikimasi, bus pateiktas 2012 metų balandį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: