1% išmaniųjų telefonų vartotojų sunaudoja 50% duomenų srauto  (0)

Vos vienas procentas išmaniųjų telefonų vartotojų sugeneruoja net pusę mobiliojo interneto duomenų srauto visame pasaulyje. Tokią išvadą padarė tyrimą atlikusi kompanija Arieso, praneša VR-Zone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patys aktyviausi vartotojai metai iš metų sunaudoja vis didesnę dalį bendro duomenų srauto. Už tai reikėtų dėkoti vis labiau populiarėjantiems mobiliems įrenginiams su 3G ir 4G palaikymu. Naujų išmaniųjų telefonų savininkai įneša didžiausią indėlį, ypač tuo pasižymi iPhone 4S vartotojai. Jie parsisiunčia duomenų tris kartus daugiau, nei iPhone 3G, ir du kartus daugiau, nei iPhone 4 savininkai.

Tiesa, Apple produktais tyrime dalyvavusių įrenginių sąrašas neapsiriboja. Pavyzdžiui, Google Nexus One vartotojai sugeneruoja dvigubai didesnį duomenų srautą, nei iPhone 3G.

„Naujų įrenginių pasirodymas rinkoje ir tokių produktų paklausos augimas nuolat didina spaudimą mobiliems tinklams. Operatoriams jau dabar kyla realus pavojus, jog mobiliųjų tinklų pralaidumo resursai išseks, o šiais metais tokia galimybė tik dar labiau padidės. Mobili industrija turi nuolat investuoti ir tinklų resursų didinimą, kad galėtų susidoroti su vis didėjančiais vartotojų apetitais“, – teigiama Arieso tyrimo ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)