CES parodoje – didžiųjų gamintojų kovos išmaniųjų televizorių rinkoje (Video)  (10)

Vartotojiškos elektronikos parodoje CES dalyvauja visi didieji elektronikos gamintojai. Pristatomų produktų spektras labai platus – nuo smulkių elektronikos įrenginių iki kompiuterių ir televizorių. Pastarajame segmente jaučiamas ypač didelis aktyvumas – į rinką ateina išmaniųjų televizorių pasiūla. Apie šiuos sprendimus gavome visą pluoštą pranešimų spaudai, kuriuos trumpai apibendrinsime šiame straipsnyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LG televizoriai su „Google TV“ funkcija

„LG Electronics“ (LG) toliau populiarina „Smart TV“ platformą ir parodoje pristatė trimačius televizorius su funkcija „Google TV“. „Modernūs televizoriai tarnauja kaip pramogų platforma – leidžia ne tik žiūrėti tradicinę televiziją, bet ir jungtis prie interneto, įkelti ir peržiūrėti vaizdo bei garso turinį. Nuolat plečiame funkcijų ir programų pasirinkimą, todėl suderinome 3D technologijas bei „Smart TV“ siūlomas pramogas su „Google TV“, –pasakoja Havis Kwon, „LG Electronics Home Entertainment Company“ prezidentas ir vykdomasis direktorius.

Operacinės sistemos „Android“ pagrindu veikianti „Google TV“ yra patogiai valdoma vartotojo sąsaja, leidžianti naršyti internete, rinktis pramogų turinį, naudotis socialiniais tinklais. Ji leidžia naudotis keliomis funkcijomis vienu metu. „Google TV“ suderinta su nuotolinio valdymo pulteliu „Magic Remote“ – vartotojo sąsają QWERTY klaviatūra galima valdyti ekrane.

LG televizoriuose funkcija „Google TV“ suderinta su trimačio vaizdo „LG Cinema 3D“ technologija ir jam žiūrėti skirtais FPR (pasyvaus užrakto) akiniais. Tai leidžia atkurti televizoriaus ekrane ryškius, aukštos kokybės trimačius vaizdus. Be to, vienu pultelio paspaudimu 3D turinį galima konvertuoti į 2D ir atvirkščiai.

Papildžiusi televizorius „Google TV“ funkcija, LG turiniu ir paslaugomis išplėtė „Smart TV“ pramogų platformą. Technologijos „NetCast“ pagrindu veikianti „Smart TV“ bus prieinama daugiau nei 60 % plačiaekranių televizorių, kurios LG planuoja pristatyti kitais metais.

„Samsung Smart“ televizorių naujovės

„Samsung Electronics“ parodoje CES 2012 pristatė naujausias LED ir plazminių televizorių funkcijas, kurios vartotojams leis geriau valdyti namų pramogų tinklą, suteiks prieigą prie gausybės turinio ir palaikys išmaniųjų televizorių ryšį su kitais įrenginiais.

Tarp „Samsung“ naujovių – išmaniųjų televizorių programėlių valdymo gestais ir balsu funkcijos, įrengti 1 GHz spartos procesoriai, dėl kurių vienu metu galima naudotis keliomis televizoriaus funkcijomis, asmeninė erdvė turiniui kompiuterijos „Debesyse“, nauju turiniu papildyta TV programėlių parduotuvė „Samsung Apps“ ir „Samsung“ medijos centras.

„Išmaniųjų pramogų eroje vartotojai nori prieigos prie įvairaus turinio, – pastebėjo Sangchulas Lee, „Samsung Electronics“ Vaizdo ekranų padalinio vyresnysis viceprezidentas. – Su „Samsung“ ištobulintomis televizorių funkcijomis žmonės gali be vargo valdyti ir skirtingų įrenginių ekrane peržiūrėti įvairų turinį, patogiau ir paprasčiau naudotis įdiegtomis funkcijomis.“

2012 metais „Samsung Smart“ televizorių turėtojai galės lengvai rasti filmus, naršyti internete, parsisiųsti įvairias programėles iš „Samsung Apps“, bendrauti su draugais ir naudotis užsakomųjų vaizdo transliacijų paslauga. „Samsung“ aukščiausios klasės išmaniųjų LED UNES8000 ir plazminių PNE8000 serijų televizoriuose įrengti 1 GHz dviejų branduolių procesoriai, kurie vienu metu leidžia naudotis keliomis TV funkcijomis – lygiai taip pat, kaip naudojant nešiojamuosius ar stacionarius kompiuterius.

Dėl naujosios „bi-tab“ interneto naršyklės vienu metu efektyviai atidaromi du tinklalapiai. Naujasis turinio skyrius („Content Bar“) išmaniajame centre sudaro galimybę greitai ir lengvai pasiekti įvairų turinį.

Daugiau nei 1000 programėlių sauganti „Samsung Apps“ parduotuvė tapo pirmaujančia televizorių programėlių operacine sistema. Tokias populiarias programėles kaip „BBC News“, „ESPN ScoreCenter“, „Hulu Plus“, „MTV Music Meter“ ir „Netflix“, 2012 metais papildys AOL HD, CNBC, „NBC’s Bravo“, TIME TV, „VH1’s ’I Love the 80’s Trivia“, „Wall Street Journal Live“ pramoginės ir informacinės programėlės.

2012-aisiais „Samsung“ praplės populiariojo medijos centro asortimentą programėlėmis, kurios jau naudojamos „Galaxy S“ serijos išmaniuosiuose telefonuose ir „Galaxy Tab“ planšetiniuose kompiuteriuose. Vartotojai turi galimybę rinktis filmus ir televizijos laidas jau kitą dieną po jų pasirodymo ekrane, įskaitant ir praėjusio sezono įrašus.

Naujoji „Samsung“ paslauga „AllShare Play“ suteikia 5 GB nemokamos vietos ir leidžia vartotojui parsisiųsti ir išsiųsti daugialypės terpės turinį naudojant įvairius įrenginius (išmaniuosius telefonus, planšetinius bei nešiojamuosius kompiuterius). Prisijungus prie „AllShare Cloud“ serverio, didžiausiame ekrane namuose galima patogiai peržiūrėti įvairų turinį. „Samsung Smart“ televizoriai vartotojams suteikia galimybę dideliame ekrane naudotis „Debesų“ kompiuterijos paslaugomis.

  • „Family Story“ („Šeimos istorija“) – lengvas būdas šeimos nariams palaikyti ryšį ir keistis nuotraukomis, pranešimais bei naujienomis saugioje asmeninėje aplinkoje. Vartotojai gali tiesiogiai iš telefono nuotraukas siųsti į televizoriaus ekraną, kurti skaidrių demonstracijas.
  • „Fitness“ („Fizinė būklė“) leidžia stebėti savo fizinės būklės gerinimo programą „Samsung Smart“ televizoriuje. „WiFi“ ryšiu vartotojai gali prisijungti prie „Withings Wi-Fi Body Scale“ programos ir sekti svorio bei raumenų masės pokyčius televizoriaus ekrane, naudodami išmanųjį telefoną, planšetinį ar kitokį kompiuterį.
  • „Kids“ („Vaikai“) siūlo daugybę lavinamųjų žaidimų, pamokų bei dovanų, kurios padeda mokytis ir pramogauti.

„Samsung“ elitiniuose 2012 metų išmaniuosiuose televizoriuose įdiegta firminė „Samsung Smart Interaction“ technologija, kuri apima intuityviąsias valdymo gestais bei veido ir balso atpažinimo funkcijas. „Smart Interaction“ papildo nuotolinio valdymo funkcijas ir leidžia patogiau valdyti namų pramogų tinklą. Intuityvioji valdymo sistema fiksuoja prieš ekraną atliekamą judesį per televizoriuje integruotą HD kamerą, o du nekryptiniai mikrofonai ypač tiksliai atpažįsta balsą. Trikdžių slopinimo technologija padeda atskirti pašalinį triukšmą nuo vartotojo komandų.

Naudodami daugybę paslaugų ir programėlių, kurios įdiegtos moderniuose televizoriuose, vartotojai pageidauja nesudėtingos prieigos ir galimybės valdyti grįžtamąjį ryšį. „Samsung“ 2012 m. išmanieji LED ir plazminiai televizoriai turi įdiegtą „Bluetooth HID“ („Human Interface Device“) technologiją, kuri leidžia naršyti internete ir naudoti daugybę interaktyviųjų funkcijų su „Bluetooth“ klaviatūra ir pele.

Visi 2012 m. „Samsung“ televizoriai atitinka „Energy Star® 5.1“ reikalavimus.

„Toshiba“ televizorių naujienos

CES parodoje „Toshiba“ supažindina su savo 2012 metų televizorių naujienomis, skirtomis JAV rinkai, tarp kurių – televizorius su inovatyviu TV gidu. Šis televizorius gali ’susikalbėti’ su programėlėmis iš planšetinio kompiuterio. „Toshiba“ pristato ir 55 colių 3D televizorių su „Quad Full HD“ ekranu, kurį galima žiūrėti be specialių akinių. Šis televizorius rodo ryškų 2D ir 3D vaizdą be jokių specialių priedų.

Naujasis „Toshiba“ TV gidas, kurį palaiko „Rovi“, suteikia galimybę lengvai ir patogiai pasiekti platų informacijos ir paslaugų tinklą. Palyginti su tradiciniu elektroniniu TV gidu, inovatyvusis gidas siūlo įvairias paieškos galimybes ir platų papildomo turinio pasirinkimą. Inovatyvusis TV gidas suteikia išsamią informaciją apie aktorius, TV šou ir filmus, taip pat daug vaizdų ir nuorodų į daugiau kaip 2,5 mln. TV programų aprašymų, 120 tūkst. įžymybių profilių ir duomenų, kuriuos galima surasti televizijos šou archyvuose nuo 1960-ųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)