Aušinimo sistema, panardinanti į skystį net motininę plokštę (Video)  (17)

Idėja kompiuterio elementus aušinti visus juos panardinant į dielektriko savybėmis pasižyminti skystį praktikoje naudojama seniai. Taip, pavyzdžiui, dirba transformatoriai, kuriuose naudojama speciali alyva. Dabar gi vis dažniau pasirodo panašios sistemos, skirtos tokiu būdu aušinti motininę plokštę ir kitus stambius kompiuterio komponentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto portalo Legit Reviews žurnalistai parodoje „CES 2012“ pamatė gana įdomų eksponatą – kompanija „Zotac“ pademonstravo aušinimo sistemą, kuri numato, jog tiek motininė plokštė, tiek ir vaizdo plokštė yra panardinami į specialų skystį.

Skystis, kompanijos atstovų teigimu, nėra mineralinė alyva ir verda, pasiekus maždaug 70 °C laipsnių temperatūrą. Procesorius ir vaizdo plokštė turi specialius radiatorius, kurie atiduoda šilumą „akvariume“ esančiam skysčiui, o šis išgaravęs kondensuojasi rezervuare, esančiame virš motininės plokštės. Garai, kondensuodamiesi atiduoda šilumą ir virsdami skysčiu, dalyvauja antroje aušinimo fazėje.

Demonstracijos metu rezervuare su specialia alyva buvo motininė plokštė „Zotac Z68ITX-A-E“, procesorius „Intel Core i7-2600K“ ir vaizdo plokštė „GeForce GTX 560 Ti“ su modifikuotu radiatoriumi. Kiek ši „Zotac“ aušinimo sistema yra energetiškai efektyvi ir patogi eksploatuojant, nepranešama, tačiau vargu, ar toks sprendimas taps masiniu artimiausioje perspektyvoje.

Norintiems apie naujovę sužinoti daugiau rekomenduojame peržiūrėti tolesnį video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: