„Ubuntu“ mes iššūkį „Android“ išmaniųjų telefonų rinkoje  (61)

Operacinės sistemos „Ubuntu“ kūrėja britų kompanija „Canonical“ ketina pradėti žygį išmaniųjų telefonų rinkoje. Apie tai pranešė kompanijos produktų strategijos padalinio vadovas Richard Collins. Panašu, jog „Ubuntu“ pirmiausia pretenduos į tą patį rinkos segmentą, kurį šiuo metu užima „Android“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

R. Collins teigimu, užbaigti kurti mobiliąją operacinę sistemą planuojama jau 2013 m. pabaigoje. Mobilioji „Ubuntu“ bus pozicionuojama kaip alternatyva „Google Android“ ir būtent taip bus pateikiama išmaniųjų telefonų gamintojams.

Įvairių šaltinių teigimu, išmaniesiems telefonams skirtoje „Ubuntu“ bus naudojama mobilioji grafinė sąsaja „Unity“, kurią „Canonical“ pradėjo naudoti kaip vieningą sąsają planšetiniams, stacionariems ir nešiojamiems kompiuteriams. Beje, stacionariems kompiuteriams skirta „Unity“ dar taip toli nuo tobulumo, jog ja skundžiasi tikrai daug „Ubuntu“ vartotojų, ypač tie, kuriems buvo labai patogi sąsaja, sukurta „Gnome“ pagrindu.

Pastaruoju metu „Ubuntu“ išlieka populiariausia operacine sistema tarp sukurtų „Linux“ pagrindu sistemų. „Ubuntu“ bendruomenės dydis turbūt matuojamas jau ne vienu milijonu žmonių. Tačiau kompanijai „Google“, matyt, dar neverta jaudintis už savo operacinę sistemą „Android“, kadangi „Canonical“ produktas dar toli iki konkurencingumo. Juo labiau, kai „Android“ jau dabar augina populiarumą septynmyliais žingsniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (61)

Susijusios žymos: