„Novero Solana“: neįprastas „netbookas“ – transformeris  (5)

Kompanija „Novero“, matyt, įkvėpta kompanijos „Dell“ sukurta „Inspiron Duo“ idėja, pristatė mobilųjį įrenginį „Solana“, kuris ne tik apjungia „netbook“ ir planšetinį kompiuterius, tačiau vienu metu leidžia naudotis ir „Windows 7“ ir „Google Android“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, jog ši vokiečių kompanija dar 2008 m. transformavosi iš „Nokia“ padalinio, užsiimančio automobilių industrijai skirtų sprendimų kūrimu. 9,7“ įstrižainės jutiklinio ekrano raiška yra 1024×768 taškų, palaikoma „multi-touch“ technologija, pats ekranas gali vartytis 180 laipsnių kampu, o tai leidžia „netbook“ tipo kompiuterį paversti planšetiniu. Ekrano rėmelis padarytas iš magnio, todėl tai leidžia suteikti nešiojamam kompiuteriui tvirtumo, net kai jis sveria vos 1,3 kg.

Aparatinės dalies pagrindą sudaro dviejų branduolių „Intel Atom N2600“ 1,6 GHz taktinio dažnio mikroprocesorius, 2 GB DDR3 operatyviosios atminties. SSD standžiojo duomenų kaupiklio talpa įvairiose „Solana“ modifikacijose – nuo 32 GB iki 128 GB.

Įrenginyje taip pat įdiegta 3 MP raiškos internetinė videokamera, apšvietimo jutiklis, akselerometras ir du 1W galios garsiakalbiai, belaidžio ryšio adapteriai 3.5G (HSPA+), „Bluetooth 2.1“, „Wi-Fi 802.11 b/g/n“ su „WiDi“ technologijos palaikymu, dvi „USB 2.0“ jungtys, HDMI, „microSD“ atminties kortelių skaitytuvas ir lizdas SIM kortelei, mikrofono ir ausinių jungtys. Įrenginio matmenys 278 х 225 х 21,5 mm, baterijos talpa – 32 Wh.

„Novero Solana“ prekyboje pasirodys jau II šių metų ketvirčio pradžioje. Kaina su 64 GB kaupikliu sudarys $699 (~ 1820 lt). Ateityje „Windows 7“ bus pakeista naujausia „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)