40 dolerių kainuojančios planšetės "Aakash 2" pardavimai turėtų startuoti balandį  (0)

Projektas, kuris prasidėjo nuo idėjos pagaminti $10 vertės netbook tipo nešiojamą kompiuterį ir vėliau pavirto $35 vertės planšetiniu kompiuteriu, galiausiai transformavosi į gaminį pavadinimu "Aakash", kuriai visai neseniai buvo nustatyta mažmeninė $45 kaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, šaltinių teigimu, "Aakash" projektas pereina į naują etapą: planšetinis kompiuteris galiausiai pavadintas "Aakash 2", o gandai jo kainą sumažino $45 iki $40. Matyt, rinkoje spekuliacijos tokiais juokingais (europiečių požiūriu) kainų skirtumais yra labai rimtas dalykas Indijoje, kur pragyvenimo lygis nėra toks aukštas, taigi ir tie $5 yra solidi nuolaida. Kaip ir jo pirmtakas, planšetinis kompiuteris "Aakash 2" yra pervadintas įrenginio "DataWind Ubislate" variantas (šį kartą modifikuotas "Ubislate 7+"). Šaltinių teigimu, $40 (~ 105 lt) įvertinta planšetė turi 7“ įstrižainės ekraną, vieno branduolio 700 MHz "ARM Cortex-A8" mikroprocesorių, operacinę sistemą "Android 2.3 Gingerbread". Taip pat palaikoma Wi-Fi ir GPRS technologijos. Baterijos talpa sudaro 3200 mAh. Indijos studentai ir moksleiviai galės nusipirkti "Aakash 2" jau balandžio mėnesį.

Galima priminti, jog originalusis "DataWind Ubislate 7+" kainuoja maždaug $60 (~ 156 lt), tačiau šis buvo per brangus daugeliui Indijos vartotojų, tad nuspręsta jį atpiginti. Jei "Aakash 2" taps toks populiarus, kokiu jį krikštija daugelis ekspertų, tikėtis jį greitu metu pamatyti Europos rinkoje, matyt, tikrai neverta dėl "neišsemiamų" Kinijos ir Indijos rinkų, nors pirkėjų už tokią kainą Europoje tikrai atsirastų ne vienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)