Kiek žmogui vertas internetas?  (4)

Atlikus tyrimą Jungtinėje Karalystėj paaiškėjo, kad vidutinis vartotojas už interneto atsisakymą metams pareikalautų 2175 svarų (9032 litų). Žmonės lengviau atsisakytų kavos, alkoholio ar šokolado, rašo interneto portalas telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas tyrimas, atliktas „Boston Consulting Group“, išaiškino, kad vartotojai prisijungimo prie interneto galimybę vertina devynis kartus labiau nei tenka už internetą susimokėti. Maždaug 17 proc. vartotojų netgi sakė, kad geriau būti nesiprausus, nei be interneto. To paties tyrimo metu išsiaiškina, kad Jungtinė Karalystė yra „labiausiai internetizuota ekonomika“. Internetas šioje šalyje sukuria 8,3 proc. BVP – daugiau, nei bet kurioje kitoje G20 valstybių ekonomikoje.

Įvertinta, kad interneto įnašas į Jungtinės Karalystės BVP yra 121 mlrd. svarų (502 mlrd. litų). Prognozuojama, kad iki 2016 metų jis ūgtelės iki 225 mlrd. svarų (934 mlrd. litų). Ataskaitos autoriai tvirtina, kad „tyrimas pateikia pirmuosius ir aiškiausius duomenis apie globalią ir lokalią interneto įtaką G20 valstybėse“.

Tyrimas prognozuoja, kad iki 2016 metų bendra G20 interneto ekonomikos vertė bus 4,2 trln. JAV dolerių (11 trln.litų) ir prilygs 5,3 proc. šių valstybių BVP. 2010 metais šis skaičius buvo 2,3 trln. dolerių (6 trln. litų) ir 4,1 procento.

Nors internetas yra neatsiejama įvairių ekonomikos sektorių dalis, jį atskyrus tai būtų penkta pagal dydį veiklos sritis Jungtinėje Karalystėje – didesnė, nei sveikatos apsauga, statybos ir švietimas. 2010 metais kiek daugiau nei aštuntadalis mažmeninės prekybos šioje valstybėje vyko internetu. Tikimasi, kad iki 2016 metų ši dalis ūgtelės iki 23 procentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)