"WebOS" "nužudė" buvęs HP vadovas Leo Apotheker  (9)

Neseniai rašytojui Rickui Mathiesonui duotame interviu buvęs HP techninis direktorius Phil McKinne papasakojo daug įdomių faktų apie tai, kas atsakingas už mobiliosios platformos Palm WebOS vystymo ir plėtros nutraukimą (paprastai tariant, numarinimą).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Phil McKinne teigimu, už viską atsakingas tuometis kompanijos vykdantysis direktorius Leo Apothekeris, priėmęs sprendimą užbaigti iniciatyvą, susijusią su mobilia operacine sistema „Palm WebOS“. Įdomu tai, jog sprendimo priėmimo dėl WebOS plėtros nutraukimo metu HP valdė „Palm“ tik 16 mėnesių. Phil McKinne interviu pareiškė, jog jam buvo visiškai netikėtas sprendimas nutraukti visus darbus, susijusius su „WebOS“, kadangi anksčiau HP buvo priėmusi sprendimą suteikti „Palm“ komandai trejus metus, kad būtų išplėtota programinė įranga ir atgaivinti produktai, sukurti jos pagrindu.

Palm buvo katastrofiškoje būsenoje, čia atsirado HP ir ją „prarijo“ – paprastai mes trejus metus suteikiame veiksmų laisvę. „Palm“ turėjo gauti piniginę injekciją, resursų, ekspertų… tačiau 2011 m. liepą įvyko vykdančiojo direktoriaus kaita – Leo Apothekeris tapo nauja kompanijos galva, ir HP dėl kažkokio priežasties – aš nedalyvavau šio sprendimo priėmime – nutraukė trejų metų programą. Tai pavyzdys, kaip vadovybė nenori daryti ilgalaikių investicijų ir neturi kantrybės inovacijoms – ir aš nusivylęs, jog HP priėmė tokį skubotą sprendimą“, – pažymėjo Phil McKinne.

Leo Apotheker, buvęs kompanijos SAP vadovas, tapo HP vykdančiuoju direktoriumi 2010 m. lapkritį, atsistatydinus Markui Hurdui. Tačiau savo poste naujasis vadovas išbuvo trumpiau nei metus, kai direktorių taryba nusprendė jį pakeisti. Per trumpą laiką Leo Apotheker ėmė vesti HP kitu keliu, sutelkdamas dėmesį į „debesų“ technologijas ir programinę įrangą. Buvo staiga nutraukti tik tik pasirodžiusio planšetinio kompiuterio TouchPad pardavimai ir netgi buvo pareikšta, kad asmeninių kompiuterių gamybos padalinys bus išskirtas į nepriklausomą kompaniją.

Leo Apotheker tapo HP vykdomuoju direktoriumi, praėjus vos 7 mėnesiams po „Palm“ įsigijimo. Kai kompanija pranešė apie WebOS palaikymo pabaigą ir visų įrenginių su šia programine įranga nutraukimą (tai įvyko 2011 m. rugpjūtį), HP vadovas teigė, jog mobili OS „neįrodė savo gebėjimo sėkmingais pardavimais išgyventi rinkoje“.

Tad planšetinis kompiuteris „HP TouchPad“ rinkoje išbuvo vos 2 mėnesius, kol galiausiai buvo nutrauktas palaikymas ir atšaukta visa mobilių produktų linija. Phil McKinne komentarai leidžia suprasti, jog Leo Apotheker iš anksto susidarė savo nuomonę apie tai, kaip elgtis su „Palm“ operacine sistema, nesuteikdamas net šanso vienam iš mobilios įrangos pirmtakų sėkmingai pasirodyti.

„Palm“ ir „WebOS“ gerbėjai buvo nuvilti, kai programinė platforma pasitraukė iš rinkos. Tų, kas tikėjo sėkminga „WebOS“ kova su rinkoje esančiais „iOS“, „Android“ ir „Windows Phone“, buvo ne tiek jau ir daug, tačiau kai kurie žymūs kitų kompanijų atstovai, pavyzdžiui, „Verizon“ techninis direktorius Tony Melone, manė, jog HP galės tapti konkurencinga mobilių įrenginių rinkos žaidėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: