Grafenas pagaliau panaudotas serijiniame produkte  (6)

Stebuklinga medžiaga pravardžiuojamas grafenas pagaliau pasirodys pirmame komerciniame produkte, kurį sukūrė kompanija California Lithium Battery (CalBattery), bendradarbiaudama su Argonne National Laboratory (ANL) iš Jungtinių Valstijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus trečios kartos ličio jonų baterija, kuri turi anodą, padengtą silicio karbido grafenu. Toks sprendimas leido padidinti baterijos talpą, lyginant su paprastu, grafito anodu.

Be talpos padidėjimo, baterija dėl naujos medžiagos panaudojimo sveria 16% mažiau. Ateityje planuojama sumažinti ličio baterijos svorį sumažinti apie 50%, tuo tarpu talpą padvigubinti, lyginant su dabartiniu sprendimu. Deja, naujų akumuliatorių mobilioje elektronikoje teks palaukti dar ilgai – kol kas CalBattery ketina gaminti naujus elementus tik pramoniniams energijos kaupikliams bei automobiliniams akumuliatoriams, rašo bit-tech.net.

Pagrindiniu kompanijos California Lithium Battery produktu taps VLF (Very Large Format) baterijos, kurių talpa jau 2014 m. sieks mažiausiai 400 Ah. Tiesa, kai kurie šaltiniai praneša, jog Argono nacionalinė laboratorija ketina licencijuoti technologiją ir kitoms kompanijoms, kurios gamina elektroninę įrangą. Taigi novatoriškos trečios kartos baterijos (GEN3) turėtų pasiūlyti ne tik didesnę talpą ir mažesnį svorį, bet ir tapti pirmu komerciniu produktu, kuriame sėkmingai panaudotas grafenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)