„Samsung“ ruošiasi gaminti serveriams skirtus procesorius  (0)

Patrick Patla, buvęs AMD kompanijos serveriams skirtų produktų padalinio vadovas, perėjo dirbti į „Samsung Electronics“, praneša naujienų portalas „Forbes“. Realu, jog „Samsung“ netolimoje ateityje imsis gaminti serveriuose naudojamus mikroprocesorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijoje AMD Patrick Patla kuravo serveriams skirtų procesorių „Opteron“ kūrimą, o taip pat buvo atsakingas už jų plėtrą ir rinkodarą. Kompanijoje „Samsung“ jis užims viceprezidento pareigas, apie tai pranešama P. Patla socialinio tinklo „LinkedIn“ profilyje. Ekspertai mano, jog buvęs aukštas AMD pareigūnas kuruos naujų „Samsung“ mikroprocesorių, skirtų serverių segmentui, kūrimą. P. Korėjos gamintojas, informuotų šaltinių teigimu, neva jau renka atitinkamą specialistų komandą.

Rinkos dalyvių manymu, jei vis tik bus lemta rinkoje pasirodyti „Samsung“ serveriniams procesoriams, jie bus sukurti ARM architektūros pagrindu. Tokie sprendimai galės sudaryti konkurenciją AMD ir „Intel“ mikroschemoms aukšto tankio ir energetinio efektyvumo serverių įrangos srityje. Atitinkamai tokie produktai turės ir patrauklią kainą.

Priminsime, jog „Samsung“ jau turi savo procesorių „Exynos“ liniją: šie skirti naudojimui mobiliuosiuose įrenginiuose – planšetiniuose kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose ir t. t..

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: