Prie Aliaskos krantų atklydęs japonų laivas-vaiduoklis apšaudytas ir nuskandintas (Video)  (11)

JAV pakrantės apsaugos kariškiai apšaudė ir nuskandino prie Šiaurės Amerikos krantų priartėjusį laivą vaiduoklį iš Japonijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

50 metrų ilgio žvejybinis laivas „Ryou-Un Maru“ praėjusių metų pradžioje buvo prišvartuotas Hokaido pakrantėje ir turėjo būti išsiųstas perdirbti į metalo laužą, tačiau per didįjį cunamį po žemės drebėjimo 2011 metų kovo 11 dieną buvo bangų išneštas į vandenyną ir per metus nudreifavo per visą Ramųjį vandenyną iki Amerikos. Ketvirtadienį JAV karinio jūrų laivyno kateris vaiduoklį iš pradžių apšaudė iš 25 mm patrankos. Per šį apšaudymą laivas užsidegė ir pradėjo svirti ant šono, tačiau vis tiek liko ant vandens, pranešė „RIA Novosti“. Po dviejų valandų katerio „Anacapa“ įgula dar kartą apšaudė „Ryou-Un Maru“. Šį kartą buvo panaudota jau 50 mm kalibro patranka. Dar po dviejų valandų japonų laivas nuskendo už 280 km nuo Aliaskos krantų, informuoja „Associated Press“.

JAV kariškiai nusprendė nuskandinti nevaldomą laivą, kad jis neužplauktų ant kranto ir nekeltų pavojaus kitiems laivams. Prieš šią operaciją amerikiečiai perspėjo laivų ir lėktuvų, kurių maršrutai driekėsi per šią teritoriją, įgulas apie pavojų ir rengiamą laivo vaiduoklio sunaikinimą.

„Reuters“ duomenimis, „Ryou-Un Maru“ savininkas leido amerikiečiams nuskandinti į metalo laužą planuotą priduoti laivą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (11)