„Internet Explorer“ – taupiausiai elektros energiją naudojanti naršyklė?  (11)

Naršyklė „Internet Explorer“ galbūt nėra pati sparčiausia pasaulyje, tačiau neseniai atlikti eksperimentai rodo, jog pagal energijos taupymo rodiklį jai nėra lygių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjas C. A. Rusen nusprendė patikrinti, su kokia interneto naršykle ilgiausia veiks jo nešiojamas kompiuteris. Eksperimentui buvo pasirinktos naršyklės „Internet Explorer 9“, „Internet Explorer 10“, „Google Chrome 18“, „Mozilla Firefox 11“ ir „Opera 11.62“. Rezultatai yra tikrai įdomūs: abi „Microsoft“ naršyklės versijos parodė geriausius rezultatus: su IE dirbdamas nešiojamas kompiuteris ilgiausiai veikė autonominiu režimu, nei su kitų kompanijų sprendimais. Visos naršyklės buvo pratestuotos testinio paketu „Peacekeeper“; operacinė sistema – „Windows 7“ (tiesa, „Internet Explorer 10 beta“ versija veikė operacinėje sistemoje „Windows 8“). Buvo naudotas dviejų su puse metų senumo nešiojamas kompiuteris „HP Pavilion dv7“, turintis „Core 2 Quad Q9000“ 2.0 GHz procesorių, vaizdo plokštę „Radeon HD 4650“, 6 GB DDR2 operatyvios atminties. Buvo naudojamas „Power Saver“ energijos taupymo režimas.

Eksperimento rezultatai parodė, jog itin sparčiai savo populiarumą didinanti „Google“ naršyklė „Chrome“, kuri mylima už savo minimalistinį dizainą ir aukštą spartos lygį, prasčiausiai pasirodė šioje rungtyje: dirbdama su „Chrome“, kompiuterio baterija išseko 21 % greičiau, nei tai pademonstravo lyderis „Internet Explorer 10“.

Taigi bendras rezultatas toks: „Chrome 18“ – 85 minutės, „Firefox 11“ – 92 minutės, „Opera 11.62“ – 100 minučių, „Internet Explorer 9“ – 104 minutės, tuo tarpu su lyderiu „Internet Explorer 10“ nešiojamas kompiuteris veikė 108 minutes.

C. A. Rusen padarė išvadą, jog vartotojams, kurie ieško balanso tarp naršyklės spartos ir kompiuterio autonominio darbo laiko, reikėtų rinktis naršyklę „Opera“, kuri yra apie 78 % spartesnė už IE 10, tuo tarpu autonominio darbo laiko skirtumas sudarė vos 7 % IE 10 naudai.

Įdomu tai, jog eksperimento autorius nemano, kad naršyklių spartos ir energijos suvartojimo rodikliai yra susiję. „Programa Peacekeeper atlieka testus cikliškai iki tol, kol baterija išsenka. Parodžiusios gerus energijos suvartojimo rezultatus naršyklės praėjo daugiau ciklų, o ne mažiau. Pavyzdžiui, „Chrome“ atliko 17 ciklų, tuo tarpu „Internet Explorer“ – visus 23“, – paaiškina C. A. Rusen.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: