Aukcione parduodamas veikiantis pirmasis „Apple“ kompiuteris  (7)

Kitą mėnesį vyksiančiame „Sotheby“ aukcione bus parduodamas veikiantis „Apple 1“ kompiuteris. Organizatoriai už šį unikalų kolekcinį daiktą tikisi gauti iki 180 tūkst. dolerių (490 tūkst. litų). Taip pat čia bus parduodama ir kolekcija dokumentų iš tų laikų, kuomet Steve'as Jobsas dirbo „Atari“, skelbia portalas digitaltrends.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pažymi „Sotheby“, parduodama „Apple 1“ motininė plokštė yra viena iš 50, apie kurių egzistavimą šiuo metu žinoma ir tik viena iš šešių veikiančių. Dėl pastarojo fakto ši galimybė turtingiems techno romantikos gerbėjams yra neeilinė. Skelbiama, kad orientacinė „Apple 1“ modulio kaina turėtų siekti nuo 120 iki 180 tūkst. dolerių (nuo 328 iki 490 tūkst. litų), o tai ganėtinai žymus prieaugis prie pirminės jo kainos, kuri buvo vos 666,66 dolerio (1820 litų dabartiniu valiutos kursu). Tiesa, tokios prognozės gali būti įvardinamos kaip labai atsargios, nes 2010 m. „Christie's“ aukcione už neveikiantį analogišką „Apple 1“ kompiuterį pirkėjas nepagailėjo 130 tūkst. svarų (557 tūks. litų). O tai buvo dar prieš S. Jobso mirtį. Vienas iš „Apple“ kompanijos įkūrėjų Steve'as Wozniakas buvo „Christie's“ aukcione, kuomet minėtas modulis buvo parduotas, ir su juo naujajam savininkui įteikė oficialų laišką su autografu. Kitas su „Apple“ susijęs iš varžytinių parduodamas daiktas yra atspausdinta ataskaita ir vienas ranka rašytas puslapis su Steve'o Jobso parašu iš tų laikų, kuomet jis dirbo „Atari“. Spausdinti puslapiai yra instrukcijos kaip suprastinanti „Atari World Cup“ monetų žaidimų automatą, su nauju rankenėlių dizainu ir žaidėjo padėtimi ginantis nuo įvarčio. Nesitikima, kad šie dokumentai sulauks tokio susidomėjimo kaip „Apple 1“, tačiau potencialiems pirkėjams vis vien prireiks nuo 10 iki 15 tūks. dolerių (nuo 27 iki 41 tūkst. litų) kišenėje arba banko sąskaitotoje tam, kad jie turėtų realų šansą papildyti jais savo kolekciją.

Neseniai „Sotheby“ taip pat pardavė ir „Apple“ kompanijos įkūrimo sutartį, už kurią buvo tikimasi gauti apie 150 tūkst. dolerių (410 tūkst. litų), tačiau galiausiai pasiūlymas išaugo iki 1,6 mln. dolerių (4,34 mln. litų). Jei tokios kainos jums atrodo pernelyg aukštos, visuomet galima paieškoti „Apple“ daiktų už priimtiną kainą „eBay“. Kovo mėnesį originalus „Macintosh“ kompiuteris su dėže buvo siūlomas už 3,5 tūkst. dolerių (9,57 tūkst. litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: