„Facebook“ savo telefonui kurti samdo „Apple“ darbuotojus  (3)

Dienraštis „The New York Times“ rašo, kad socialinis tinklalapis „Facebook“ nusisamdė buvusius „Apple“ darbuotojus, kurie anksčiau yra dirbę prie išmaniojo telefono „iPhone“. Tai „Facebook“ padarė dėl to, kad bendrovė šiuo metu dirba prie savo telefono projekto ir nori žmonių, turinčių šioje veikloje patirties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ teigia, kad „Facebook“ nusisamdė mažiausiai penkis specialistus dirbusius prie „iPhone“ ir vieną, kuris darbavosi prie planšetinio kompiuterio „iPad“. Vienas laikraščio šaltinių pasakojo apie tai, kad tai jau yra trečiasis „Facebook“ bandymas kurti išmanųjį telefoną, nes pirmi du žlugo dėl to, kad pats projektas pasirodę esąs sudėtingesnis nei buvo manyta iki tol.

„Facebook“ išmaniojo telefono kūrimu gali imasi nebūdama viena, nes „The New York Times“ teigimu socialinis tinklalapis bendradarbiauja su Taivanio gamintoju „HTC“. Be to, kiek anksčiau pasirodžiusi „DigiTimes“ publikacija tvirtino, kad šių bendrovių pastangomis sukurtas išmanusis telefonas pasirodys dar trečiame šių metų ketvirtyje, tačiau jei specialistai darbui su projektu dar tik yra samdomi, tai veikiausiai taip ir nevirs tiesa.

„Facebook“ darbuotojai jau yra ne kartą kalbėję apie mobiliųjų įrenginių svarbą bendrovės sėkmei, tačiau vis dar nėra rasta būdų kaip galima būtų iš jų uždirbti. Reklamos išmaniųjų telefonų „Facebook“ aplikacijose vartotojus pernelyg erzina, o kiti variantai vis dar yra svarstomi.

Naujai ruošiamas išmanusis telefonas, kaip tikimasi, gaus gana smarkiai modifikuotą operacinės sistemos "Android" versiją, kuri bus itin glaudžiai integruota su socialinio tinklo "Facebook" paslaugomis. Deja, informacijos apie technines charakteristikas šiuo metu nėra. Pranešama tik tiek, jog išmanusis telefonas rinkoje pasirodys „šių metų pabaigoje“.

Kompanija "Facebook" jau turi patirties išmaniųjų telefonų rinkoje: 2011 metų vasario mėnesį socialinis tinklas kartu su kompanija HTC pristatė telefonus "Salsa" ir "Chcha". Šie išmanieji įrenginiai turi išskirtą mygtuką prieigai prie "Facebook", be to, su socialiniu tinklu glaudžiau integruota ir firminė "HTC Sense" vartotojo grafinė sąsaja. Ar susilauks sėkmės pačios "Facebook" kuriamas išmanusis telefonas, greičiausiai pamatysime tik kitąmet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Dmitrij Savickij
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: