"Intel Haswell" procesoriai bus "pakantūs" darbinės įtampos didinimui  (0)

Internetinio portalo "VR-Zone" žurnalistams pavyko sužinoti nemažai detalių apie būsimus "Intel Haswell-EP" mikroprocesorius, kurie bus skirti darbo stotims ir pasirodys 2014 metų antroje pusėje. Būsimiems savininkams viena iš naudingų savybių bus komponento atsparumas darbinės įtampos (tuo pačiu ir spartos) padidinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujieji "Intel" "monstrai", kurie gaus DDR4 tipo operatyviosios atminties palaikymą bei maksimalų 16 branduolių skaičių, konkuruos ne su AMD serveriniais procesoriais (pastarųjų "Intel" jau senokai nelaiko varžovu, o po "Bulldozer" pasirodymo – juo labiau), o su skaičiavimų spartintuvais "nVidia Tesla".

Dėl šios priežasties buvo „uždegta žalia šviesa“ TDP (išsklaidomos terminės galios) maksimalaus rodiklio kėlimui, todėl naujomis šio rodiklio reikšmėmis taps 120 W, 135 W, 140 W ir 160 W. Bet kuriuo atveju, žinant "nVidia Tesla K20" energijos suvartojimo rodiklį, kuris lygus 300 W, "Intel" atveju tai nebus kažkokia katastrofa.

Jei tikėti šaltinio teigimu, "Intel Haswell" branduoliai gana lengvai pakels ir 190 A elektros srovės stiprį, o viskam užteks ir oro aušinimo sistemos. Jei tokią ištvermę paveldės ir stacionariems kompiuteriams skirti modeliai, kompiuterių entuziastams ir spartinimo gerbėjams tai bus tikra dovana.

Tiesa, kol kas dar neaišku dėl didėjančio šilumos energijos tankio, kuris gana smarkiai gadina "Ivy Bridge" procesorių spartinimo potencialą, tačiau visus atsakymus mes pamatysime tik 2014 metais (tikėsimes, "Intel" suras kokybiškesnę termo pastą, nei "Ivy Bridge" atveju).

Šaltinio teigimu, platforma "Intel Grantley", į kurios sudėtį ir įeis procesoriai "Haswell-EP", palaikys tiek DDR3, tiek ir DDR4 operatyviąją atmintį. Pačių mikroprocesorių inžineriniai egzemplioriai turėtų būti parodyti 2013 metų rudenį, tuomet ir sužinosime preliminarų jų potencialą bei galimybes varžytis su "nVidia Tesla" atstovais. O gal iki to laiko ir AMD ką nors sugalvos ir priešpastatys esminių konkurentų flagmanams?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: