Saulės energija varomas lėktuvas atliko pirmąjį tarpžemyninį skrydį (Video)  (0)

Šveicarijoje pagamintas saulės energija varomas „Solar Impulse“ lėktuvas antradienį pakilo iš Ispanijos sostinės Madrido ir išskrido į Afriką – Maroko sostinę Rabatą, praneša „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvas Rabate nusileido po 23 val. vietos laiku. Tai yra pirmas pilotuojamo saulės energija varomo lėktuvo tarpžemyninis skrydis iš Europos į Afriką, savo interneto tinklalapyje rašė „Solar Impulse“.

54-erių šveicarų psichiatras ir oreivis Bernardas Piccardas, išgarsėjęs 1999 metais kelione aplink pasaulį oro balionu, iš Madrido pakilo kartu su vienu iš projekto autorių Andre Borschbergu.

Organizatorių teigimu, 2 tūkst. 500 kilometrų kelione bus pažymėta didžiausios saulės šiluminės jėgainės pietiniame Maroko Varzazato regione statybų pradžia.

Lėktuvas pagamintas naudojant „Bayer MaterialScience“ technines žinias, pažangias polimerines ir lengvas energiją taupančias medžiagas. Projekto tikslas – apskristi aplink pasaulį be degalų. Tikslui pasiekti atliekami kruopščiai suplanuoti parengiamieji skrydžiai. Pirmasis rimtas skrydis įvyko pernai – „Solar Impulse“ iš Paryžiaus nuskrido į Briuselį. Šiais metais pasiektas ir Afrikos žemynas. Skrydis į Maroką ir planuotas nusileidimas Ispanijoje misijos įgyvendintojams leido įgyti papildomos bendradarbiavimo su tarptautiniais oro uostais patirties, įtraukiant lėktuvo prototipą į reguliariųjų oro transporto reisų srautą bei valdant techninės priežiūros logistiką. Be to, naujausia „Solar Impulse“ misija laikoma paskutine repeticija prieš planuojamą skrydį aplink pasaulį nauju patobulintu lėktuvu 2014 metais.

Šis lėktuvas pateko į istoriją 2010 metų liepą kaip pirmasis pilotuojamas saulės energija varomas orlaivis, skraidęs nenutūpdamas apskritą parą. „Solar Impulse“ priklauso ilgiausio nepertraukiamo skrydžio pilotuojamu saulės energija varomu lėktuvu pasaulio rekordas – 26 valandų 10 minučių ir 19 sekundžių, – pasiektas skraidant virš Šveicarijos. Šiam lėktuvui taip pat priklauso šios klasės orlaivių pasiekto aukščio rekordas – 9 235 metrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: