„Google“ siekia nusipirkti interneto vardų zoną „.lol“  (0)

Kompanija „Google“ užregistravo per 50 prašymų naujoms interneto vardų zonoms, tarp jų – „.google“, „.youtube“, „.docs“ ir „.lol“. Jaunimo žargone dažnai pasitaikantis „lol“ anglų kalboje reiškia „laugh out loud“ (liet. garsus juokas; daug juoko). Paieškos milžinė teigia mananti, kad tokia vardų zona turi „įdomaus ir kūrybingo potencialo“, praneša Telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir dauguma kitų kompanijų, teikusių paraiškas naujoms interneto vardų zonoms, „Google“ savo prašymų turinį laikė paslaptyje iki ketvirtadienio, kai baigėsi prašymų priėmimo laikas. Ar registruoti šias vardų zonas spręs organizacija ICANN, atsakinga už interneto adresų sistemą.

Šiuo metu populiariausia pasaulyje vardų zona yra „.com“, o naujos vardų zonos atvertų galimybę registruoti tokius adresus, kaip ManoVaizdeliai.youtube ir pan. Kiekviena paraiška kompanijoms kainuoja 185 tūkst. dolerių, ICANN teigia iš viso jų sulaukusi per 1,9 tūkst. Kitos kompanijos, pavyzdžiui, pranešė teikusios paraiškas tokioms vardų zonoms, kaip „.cloud“, „.global“, „.web“, „.music“, „.bank“ ir „.press“. Koks konkrečiai būtų .lol domeno taikymas, „Google“ šiuo metu neatskleidžia.

Kitąmet nusprendus, kurias vardų zonas leisti naudoti, jų savininkai turės susimokėti 25 tūkst. dolerių metinį mokestį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: