„Radeon HD 7970M“ ir „GeForce GTX 680M“ dvikovoje – lygiosios  (0)

Kompanija AMD jau palyginti seniai siūlo nešiojamiems kompiuteriams skirtą grafinį adapterį „Radeon HD 7970M“, kuriam savo atsakymą – „GeForce GTX 680M“ – kompanija nVidia pasiūlė tik birželio pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natūralu, kad tik parodoje Computex 2012 anonsuotas nVidia sprendimas galutiniuose produktuose pasirodys dar vėliau. Portalo „Notebookcheck“ žurnalistams pavyko išstudijuoti mobiliosios vaizdo posistemės „GeForce GTX 680M“ galimybes, o tam pasitarnavo žaidimams skirtas nešiojamas kompiuteris „MSI GT720“. Priminsime, jog „Radeon HD 7970M“ sukurtas „GPU Pitcairn“ (žinomas iš stacionariųjų „Radeon HD 78xx“ versijų) pagrindu, turi 1280 universalių procesorių ir dirba 850 MHz taktiniu dažniu. Savo ruožtu, „GeForce GTX 680M“ atstovauja GPU GK104, turi 1344 CUDA branduolių (kaip ir „GeForce GTX 670“) bei veikia 720 MHz taktiniu dažniu.

Teste „3DMark Vantage“, kuris ir tapo pagrindiniu varžovų spartos matavimo instrumentu, mobilių flagmanų rezultatai yra praktiškai identiški (1 % skirtumą, iš esmės, galima laikyti paklaida). Deja, apie energijos suvartojimo lygį šaltinis nepraneša nieko, o šis parametras kai kuriems mobiliems žaidėjams taip pat gali būti gana aktualus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: