Paslaptingas „Microsoft“ renginys: ar kompanija pristatys „iPad“ žudiką?  (3)

Kompanija „Microsoft“ didžiųjų technologijų portalų žurnalistams išsiuntinėjo kvietimus į paslaptingą renginį, kuris vyks šiandien Holivude. Nors nėra tiksliai žinoma, kas jame bus paskelbta, svarstoma, kad technologijų milžinė pristatys savo gamybos planšetinį kompiuterį, kuris konkuruos su vienvaldžiu rinkos lyderiu „iPad“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginys organizuojamas kiek neįprastu būdu: „Microsoft“ žinutėje nurodytas tik laikas ir miestas, o apie tikslią renginio vietą bus pranešta pirmadienį, skelbia Mashable.com. Svarstydami, ką tokio svarbaus ir skubaus „Microsoft“ nori pademonstruoti, žurnalistai atmetė daugybę versijų. Galiausiai tinklaraštyje „The Wrap“ pasirodė neoficiali informacija, kad kompanija žengs į planšetinių kompiuterių rinką su savo gaminiu.

Šaltinio teigimu, programinės įrangos milžinas „žengs į naują techninės įrangos kategoriją, kurioje tiesiogiai konkuruos su kompanija „Apple“. Manoma, kad „Microsoft“ pagaminta planšetė veiks su „Windows 8 RT“ (tai yra „Windows 8“ versija, suderinama su ARM mikroprocesoriais) operacine sistema.

„Microsoft“ jau bandė įžengti į planšetinių kompiuterių rinką – iš tiesų jos pirmoji planšetė buvo išleista bene dešimtmečiu anksčiau, nei „iPad“. Tačiau tai buvo griozdiškas nešiojamojo kompiuterio hibridas, valdomas specialiu rašikliu, į kurio prisilietimus jis reagavo nelabai tiksliai.

2008–2010 metais sklandė gandai, kad kompanija kuria sulenkiamą planšetinį kompiuterį su dviem ekranais (panašiai, kaip knyga), bet vadovybė šį projektą nutraukė maždaug tuo metu, kai „Apple“ išleido pirmąjį „iPad“.

„Microsoft“ vadovas Steve‘as Ballmeris ir kiti įmonės darbuotojai ne sykį demonstravo „Windows 8“ galimybes su įvairiomis planšetėmis. Šiai operacinei sistemai pritaikytus įrenginius gamina ir kitos kompanijos. Bet jei gandai yra teisingi, naująją planšetę gamins pati „Microsoft“ – panašiai, kaip ir sėkmingiausią kompanijos pastarojo dešimtmečio produktą, „Xbox“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)