Robotizuotas „Heraklis“ prancūzų karius pavers galiūnais (Video)  (0)

Prancūzijos bendrovė RB3D pristatė šalies kariuomenei skirtą robotizuoto egzoskeleto „Hercule“ („Heraklis“) prototipą, žymiai sustiprinantį karių fizinę jėgą ir ištvermę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandomasis šio egzoskeleto prototipas buvo pademonstruotas ginkluotės parodoje „Eurosatori 2012“. Pasak gamintojų, mechanizuotos „Hercule“ kojos ir rankos išlaisvina kario nugarą nuo papildomo svorio ir kompensuoja ne tik paties egzoskeleto, bet ir nešamo krovinio masę. Energiją egzoskeletui tiekia ličio jonų baterija, kurios talpos pakanka įveikti 20 kilometrų atstumą einant vidutine 4 km/h sparta. Po to bateriją vėl reikia įkrauti.

Skelbiama, kad „Hercule“ leidžia be papildomos fizinės apkrovos kariui nešti maždaug 20 kg masės krovinį, pavyzdžiui, kulkosvaidį ar šaudmenų dėžę. Bendroji šio egzoskeleto keliamoji galia, priklausomai nuo konkretaus žmogaus svorio, yra nuo 80 iki 100 kg.

RB3D sukurtas egzoskeletas seka kario judesius ir kartoja juos kelis kartus stipriau naudodamas mikrokompiuterio valdomus elektros variklius. Toks robotizuotas galūnių karkasas išlaisvina nuo apkrovos žmogaus organizmo atraminį-judamąjį aparatą. Pranešama, kad „Hercule“ yra gana kompaktiškas ir šia prasme nusileidžia tik JAV bendrovės „Lockheed Martin“ sukurtam kariniam egzoskeletui HULC. Tiesa, kol kas prancūziškas egzoskeletas gerokai atsilieka nuo HULC autonominio darbo trukme: „Lockheed Martin“ egzoskeleto baterijos talpos pakanka 8 valandoms.

„Hercule“ egzoskeletai, pasak gamintojų, gali būti naudojami karo veiksmų miestuose metu, kai yra didelis šaudmenų ir fizinės apsaugos poreikis. Jie taip labai praverstų per specialiąsias operacijos priešo užnugaryje ar vykdant didelės fizinės ištvermės reikalaujančias užduotis, krovos darbus. RB3D planuoja pradėti tiekti „Hercule“ užsakovams 2014 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)