2012 m. asmeninių kompiuterių rinkos laukia nuopuolis  (5)

Kompanijos „Gartner“ analitikai prognozuoja, jog šiais metais sumažės tradicinių asmeninių kompiuterių pardavimai ne tik tam tikruose regionuose, tačiau ir visame pasaulyje apskritai, praneša portalas „DigiTimes“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2011 metais, analitikų skaičiavimu, buvo parduoti maždaug 365 mln. stacionarių kompiuterių, nešiojamų kompiuterių ir „netbook“ klasės įrenginių. Šiemet, kaip tikimasi, pardavimai sumažės maždaug 1,5 mln. vienetų, arba maždaug 0,4 % iki 363 mln. Jei prognozės pasitvirtins, tai taps antru šios rinkos nuopuoliu per paskutinįjį dešimtmetį.

Didžiausių problemų 2012 m. turės stacionarių kompiuterių segmentas, kuris sumažės 3 mln. vienetų. Nešiojamų kompiuterių segmente, atvirkščiai, tikimasi nedidelio augimo.

Tuo pačiu metu planšetinių kompiuterių paklausa per metus gali padidėti net 80 % – iki 110 mln. vienetų. Pridėjus prie tradicinių asmeninių kompiuterių ir planšetes, bendras vartotojams skirtų kompiuterių segmentas 2012-aisiais išaugs iki 485 mln. vienetų. Augimas, lyginant su 2011 m., kai pardavimai visame pasaulyje siekė 424 mln. vienetų, sudarė 14 %.

Prognozuojama, jog 2013 m. planšetinių kompiuterių tiekimas padidės iki 142,8 mln. vienetų, o 2016 m. pasieks maždaug 222 mln. Šios rinkos augimą, analitikų teigimu, lems vis didesnis biudžetinių įrenginių asortimentas, o taip pat pasirodysiantys sprendimai su naujomis platformomis, taip pat ir su „Windows RT“ („Windows 8“ versija ARM mikroprocesoriams).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: