Kuriame fotografijų vaizdo klipą su „PhotoPeach“  (0)

Po atostogų mūsų kompiuteriai pasipildo keliais šimtais ar net tūkstančiais naujų nuotraukų. Jau rašėme apie kelis įrankius „debesyse“, kurie suteikia galimybes iš karto susidėti nuotraukas („Skydrive“, „Google Drive“, „Box“, „Dropbox“ ir t.t.), kad „neperplėštų“ standžiųjų diskų. Kita problema – kaip draugams parodyti ne visas nuotraukas, o tik įspūdingiausias arba sugrupuotas pagal tam tikras temas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Problemos sprendimai yra du. Vienas jų – kopijuoti nuotraukas į tam tikras galerijas ir leisti jas žiūrėti draugams. Kitas sprendimas – sukurti interaktyvią prezentaciją su nuotraukomis. Dažnai interaktyvi prezentacija reikalauja spausti mygtuką „Toliau“, o tai irgi nėra tobula išeitis. Belieka pats patogiausias variantas – fotografijų vaizdo klipas.

Fotografijų vaizdo klipas yra paprastas filmukas, kuris sudarytas iš tam tikru intervalu besikeičiančių nuotraukų. Nuotraukos gali būti rodomos su tam tikrais efektais, taip pat galima prie kiekvienos nuotraukos pridėti paaiškinimą. „Windows“ vartotojams yra dvi puikios nemokamos programos, su kuriomis galima tokį vaizdo klipą pasidaryti be didelių žinių ir patirties – „Picasa“ ir „Live Movie Maker“. „Debesyje“ taip pat yra ne vienas įrankis, kuris yra dar paprastesnis ir suprantamesnis, nei minėtos programos. Norime pristatyti vieną iš tokių įrankių.

PhotoPeach“ yra įrankis, iš serijos „fotografijų vaizdo klipai „žaliems““. Viskas labai paprasta - prisijungi su savo „Facebook“ paskyra, įkeli nuotraukas iš savo kompiuterio arba gali jas importuoti iš savo „Facebook“ nuotraukų galerijos arba „Picasa“ nuotraukų tarnybos (daugiausiai 30 nuotraukų su nemokama paskyra). Tada pasirenki pavadinimą, muziką ir vaizdo klipas jau paruoštas. Belieka tik suredaguoti kiekvienos nuotraukos aprašymą, jeigu to reikia.

Muzikos pasirinkimas gana įdomus – leidžia pasirinkti daugybę klasikinių kūrinių ir tik keletą šiuolaikinės muzikos fonų. Tai dėl autorinių teisių apsaugos. Taip pat galima įsikelti savo muziką, bet už tai jau teks susimokėti. Kaina nedidelė – 3 JAV doleriai per mėnesį (kas mėnesį nuskaičiuojama automatiškai, tad nereikėtų pamiršti atsisakyti paslaugos, jei ja nesinaudojate). Mokama paskyra suteikia ir daugiau privalumų. Vienas jų – galimybė sukurtą vaizdo klipą atsisiųsti į savo kompiuterį, iš kurio galima kelti ir į „YouTube“. Kitas svarbus privalumas – galimybė kiekvienai nuotraukai pritaikyti skirtingus efektus. Paprastam nuotraukų pristatymui visiškai pakanka nemokamos paskyros. Tiesiog fotografijų vaizdo klipą reikia daryti ne valandos trukmės, o pusantros ar dviejų minučių, atrenkant bent 30 svarbiausių nuotraukų. Jų turėtų pakakti draugams, kad galėtų įsijungti vaizdo klipą per visą ekraną ir netrukdomai pasižiūrėti, grojant ramiai muzikai, kuri neužgožia vaizdų.

Su „PhotoPeach“ įrankiu dirbama „debesyje“ ir naudojami keli tokioms paslaugoms būdingi komponentai – failų talpykla, nuotraukų konvertavimo įrankis, leidžiantis sumažinti nuotraukos dydį, bet nekeičiant kokybės, vaizdo generavimo įrankis, leidžiantis uždėti reikiamus efektus ir užrašus, vaizdo transliavimo įrankis specialiame grotuve. Taip pat galimybė įterpti įrašą į savo interneto svetainę ar tinklaraštį. Visa tai, reikalauja pakankamai daug galingų resursų, nes projektas yra tarptautinis ir turi šimtus tūkstančių vartotojų.

Šis įrankis, padedantis sukurti vaizdo klipą iš fotografijų, dar kartą parodo, kad didelė dalis „debesies“ paslaugų yra skirti plačiajai visuomenei, o ne vien tik verslui, kuris paprastai yra pajėgus už panaudotas paslaugas susimokėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Marius Kuitniauskas
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)