Priimtos USB Power Delivery specifikacijos: 100 W per USB  (4)

Remiantis USB 3.0 Promoter Group (kartu USB 2.0 Promoter Group) pranešimu, priimtos jau anksčiau viešintos specifikacijos, kurios leis per USB kabelį „pamaitinti“ iki 100 W galios įrenginį. Naujasis USB standartas numato tokias specifikacijas, kaip Battery Charging Specification revizija 1.2 (USB Power Delivery).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau galima suprasti iš pavadinimo, dabar per USB jungtį galima įkrauti ne tik mažų elektronikos įrenginių ar išmaniųjų telefonų baterijas, tačiau netgi ir nešiojamų kompiuterių akumuliatorius. Tiesa, tam nešiojamų kompiuterių gamintojai turės atlikti tam tikrus maitinimo posistemės pakeitimus, tačiau koks grožis dabar atsivers prieš vartotoją! Dabar užteks prijungti prie nešiojamo kompiuterio su USB Power Delivery standartu suderinamus įrenginius (išorinį monitorių, USB koncentratorių arba stacionarų kompiuterį) ir baterija iš karto pradės krautis, rašo yahoo.com.

Be akumuliatorių įkrovimo, naujasis USB standartas leis prijungti ir galingesnius energijos vartotojus. Tai galės būti ir spausdintuvai, skeneriai, išorinės duomenų saugojimo sistemos (nebūtinai tik su vienu disku), monitoriai ir t. t. Galiausiai bus galima atsikratyti ir galybės laidų bei maitinimo adapterių. Netgi tinklo filtrų ir rozečių!

Kalbant apie suderinamumą, jis garantuojamas tik signalinės struktūros lygmenyje. Standartas Battery Charging Specification veiks tik tuo atveju, kai bus sujungti du visiškai suderinami įrenginiai. Tam reikalui į USB kabelį (šis bus specialiai paženklintas) įvedami du nauji signaliniai kontaktai (10 ir 11) bei du laidininkai.

„Seni“ kabeliai veiks, tačiau be galimybės padidinti maitinimą iki naujo lygio. Tokiu būdu, greičiausiai, bus modifikuoti ir USB 2.0 lizdai, todėl taip modifikuotas antros versijos standartas taip pat galės perduoti daugiau elektrinio „maisto“ (nors tai nepadės dabartiniams USB 2.0 įrenginių savininkams). Nesuderinamų kabelių atveju maitinimas liks tame pačiame lygmenyje – 5 V ir 1,5 A. Kabeliams ir lizdams su USB Power Delivery standarto palaikymu šie rodikliai bus lygūs 5 V ir 5 A (micro USB – 5 V ir 3 A). Detaliau su naujo standarto specifikacijomis galima susipažinti, pasinaudojus šia dokumentacija (.zip archyvas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: