Kovoje dėl pagrindinių plokščių rinkos ASUS pasiruošusi supirkti gamintojus  (0)

Portalas „DigiTimes“ „slapčia“ prasitarė, jog kompanija „ASUSTek Computer“ svarsto apie planus išplėsti savo įtaką pagrindinių plokščių rinkoje. Tiesa, tai bus ne ta įprasta kova už lyderystę rinkoje, kurioje konkurencija šiuo metu yra itin didelė, kur kiekvienas stengiasi pasiūlyti kuo geresnė produkcija ir geresnes techninio aptarnavimo sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija planuoja didinti savo rinkos dalį, įsigydama kažką iš mažesnių gamintojų, į kurių sąrašą šaltinis įtraukė tokias kompanijas, kaip „Micro-Star International“ (MSI), „Elitegroup Computer System“ (ECS), „ASRock“ ir „Biostar“. Iš esmės, ASUS gali įsigyti bet ką, išskyrus kompaniją „Gigabyte Technology“, kuri dabar ekspertų įvardijama kaip pagrindinė „ASUSTek Computer“ konkurentė, rašo „DigiTimes“.

Beje, išlieka ir dar viena galimybė – tai strateginis aljansas su kažkuo iš sąraše minėtų pagrindinių plokščių gamintojų. Aišku, ši galimybė išlieka labiau miglota, nei paprasčiausias kieno nors įsigijimas – per daug jau stipriai laikosi gamintojai savo prekės ženklų, kad aukotų dėl kažkokios sąjungos.

Beje, prekės ženklo stiprumas gali būti viena iš priežasčių, kodėl ASUS gali gauti neigiamą atsakymą po pasiūlymo įsigyti mažiau stiprius pagrindinių plokščių gamintojus. Šaltinis mano, jog mažieji greičiau bankrutuos, nei parduos savo mažą, tačiau vis tik veikiantį verslą. Kalbama, neva mažųjų kompanijų vadovybė didžiuojasi savo prekės ženklais ir kompanijomis taip, jog atsisakytų bet kokio pasiūlymo. Aišku, ir antimonopolinės institucijos gali pasakyti savo „Ne“. Taigi lauksime naujos informacijos, jei tik tokia bus…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)