„Microsoft“ specialistai jau darbuojasi prie „Windows 9 Blue“  (6)

Darbai prie „Windows 8“ jau pasiekė finišo tiesiąją, o operacinė sistema jau perduodama asmeninių ir planšetinių kompiuterių gamintojams, kad šie jau spalio 26 d. kartu su naujos „Microsoft OS“ anonsu galėtų pristatyti naujus produktus. Tačiau visa tai taps tik naujo kelio pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programinės įrangos gigantas jau ruošia kitą platformos versiją, kuri vadinsis „Windows 9“. Šie duomenys tapo žinomi, kai portalas „MSFTKitchen“ atliko „Microsoft“ darbuotojų atnaujintų profilių analizę. Kai kurie iš šių žmonių mini „Windows 9“ kaip projektą, prie kurio jie šiuo metu darbuojasi, kiti naująją OS linkę vadinti sąlyginiu vardu – „Windows.next“ arba „Windows vNext“. Viename iš „LinkedIn“ profilių „Microsoft“ darbuotojas kalba apie darbą, kurio metu kuriama „Windows 9“ skirta programinių įrankių bazė (SDK). Kitame profilyje šalia informacijos apie „Windows 8“ kalbama: „Šiuo metu aš dirbu prie „Windows.next“, užsiimu visais vartotojo identifikacijos aspektais online ir asmeniniuose kompiuteriuose, tiek verslo, tiek ir vartotojų rinkose“. „Microsoft“ darbuotojų, kurie vienaip ar kitaip savo paskyrose mini „Windows 9“, sąrašą sudaro programinės įrangos kūrėjas, produktų vadybininkas, vyriausiasis produktų vadovas, produktų planavimo specialistas ir kiti. Kas naujo bus būsimoje programinėje platformoje, kol kas neaišku, ir per artimiausius keletą metų vargu, ar turėsime daugiau duomenų. Aišku tik viena – „Microsoft“ dirba toliau, atsiraitojusi rankoves ir liedama prakaitą. Po trijų metų (sprendžiant iš „Windows 7“ ir „Windows 8“ debiuto grafikų) mes, reikia tikėtis, jau kalbėsime apie „Windows 9 RTM“ versiją, o po kelerių metų greičiausiai gausime „pačiupinėti“ ir „Windows 9 Beta“ versijos analogą.

Įdomu tai, jog, anot kinų portalo “Ithome“, dirbdama prie „Windows 9“, kompanija grįš prie kodinių pavadinimų. Kaip jau žinome, „Windows XP“ vadinosi kodiniu vardu „Whistler“, „Vista“ – „Longhorn“, tuo tarpu „Windows 7“ ir „Windows 8“ iš karto tapo prekiniais ženklais. Tvirtinama, jog kita „Microsoft“ OS gaus kodinį pavadinimą „Windows Blue".

Žinoma, mums dar teks nemažai sužinoti apie „Windows 9“, pradedant nuo patobulinimų, kuriuos ji atneš (ypač turint omenyje esminius pokyčius, atliktus „Windows 8“), ir baigiant logotipo pokyčiais. Portalo “Win8china“ teigimu, galutinės „Windows 9" versijos numeris bus 9400 – 9600 – 9800 diapazone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: