Nauja programinė įranga suteiks tvirtumo atspausdintiems 3D objektams (Video)  (0)

„Adobe“ pažangiųjų technologijų laboratorija (Adobe's Advanced Technology Labs) kartu su Purdue universiteto (JAV) mokslininkais sukūrė programinę įrangą, kuri išanalizuoja trimačio modeliavimo programoje sukurtą objektą ir automatiškai kiek pakeičia jo struktūrą, taip padidindama daikto tvirtumą prieš atspausdinant jį trimačiu spausdintuvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuteriu suprojektuoti objektai turi vieną bendrą savybę - nors kompiuterio ekrane jie atrodo gražiai, dažnai jie būna trapūs, ir atspausdinti iš specialaus plastiko, greit sulūžta. Trimačiai printeriai daiktą spausdina sluoksnis po sluoksnio, liedami specialų plastišką polimerą, sustingstantį ore.

Nors toks prototipų gamybos būdas pramonėje naudojamas beveik 15 metų, pinganti įranga jau pasiekia ir namų vartotojus, todėl „Adobe“ nutarė jiems kiek padėti, o gal būt ir pamėginti įsiterpti į augančią rinką. Kompiuterinė programa išanalizuoja objekto struktūrą, atranda silpniausias vietas ir pasiūlo, kaip būtų galima jį padaryti tvirtesnį. Paprastai programa automatiškai pastorina svarbiausius struktūros elementus arba prideda atramas. Taip pat ji gali ir sumažinti tų dalių, kurios sukuria per dideles apkrovas kitiems elementams, svorį, padarydama jas tuščiavidurėmis. Ji gali nustatyti ir tas daikto vietas, už kurių jis dažniausiai bus paimamas.

Kituose „Adobe's Advanced Technology Labs“ planuose – sukurti algoritmus, kurie galėtų analizuoti ir judančias modelių dalis. Daugiau apie šios technologijos principą žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: