Permatomi „Sharp“ saulės elementai generuos energiją pritvirtinti ant langų  (4)

„Sharp“ kompanija sukūrė sėkmingą, prie stiklo tvirtinamą technologiją elektros energijai generuoti. Ši technologija sukurta balkonų įstiklinimams ir dangoraižių langams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pusiau permatomos saulės plokštelės gali būti montuojamos ant pastatų fasado. Vidutinis jų naudingumo koeficientas siekia 6,8 proc., o maksimalus galingumas iš vienos plokštės - 95 W.  Šių elementų dydis - 1,4 metrų pločio ir 0,96 metrų aukščio. Jie taip pat yra itin plono profilio – tik 9,4 mm.

Dar vienas šių unikalių plonasluoksnių modulių privalumas – jie veikia kaip šilumos skydas ir gali sumažinti orui kondicionuoti reikalingos energijos kiekį.

Naujuosius modulius daugiausiai sudaro laminuoto stiklo paketai su fotovoltinių elementų infuzijomis. Be to, „Sharp“ taip pat planuoja pristatyti ir ta pačia technologija paremtą namų energijos valdymo sistemą (HEMS).

Į šią sistemą bus galima įdiegti visus elektroninius prietaisus. Ji kontroliuoja elektros energijos suvartojimą, todėl užtikrina energijos tiekimo efektyvumą ir patikimumą.

Permatomų saulės kolektorių prekyba Japonijoje prasidėjo nuo spalio 1 d. Kol kas nežinoma, kada „Sharp“ planuoja pradėti šių skydelių platinimą už Japonijos ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (4)