Analoginė TV išjungta. Prekybininkai ir TV paslaugų tiekėjai laukia antplūdžio  (9)

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvoje buvo išjungta analoginė antžeminė televizija. Manoma, kad šiai permainai nesuskubo pasirengti dešimtys tūkstančių gyventojų, tad TV paslaugų tiekėjai ir prekybininkai laukia klientų antplūdžio, rašo „Verslo žinios“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau atliktų tyrimų duomenimis, spalį analoginę antžeminę televiziją žiūrėjo apie 14 proc. šalies gyventojų. Artimiausiomis dienomis bus matyti, ar išsipildys ekspertų prognozės, kad po analoginės televizijos bus šturmuotos elektronikos parduotuvės ir mokamos televizijos paslaugų salonai.

„Sprendžiant iš to, kiek mažas pajamas turinčių gyventojų pateikė dokumentus gauti valstybės kompensaciją už įsigyjamą skaitmeninės TV įrangą, gyventojų aktyvumas pereinant „prie skaičiaus“ šiuo metu yra didesnis nei vasarą, tačiau mažesnis nei tikėtasi“, – penktadienį sakė Martynas Čerkauskas, susisiekimo ministro patarėjas.

Jis teigė, kad kompensacijoms panaudota 600 tūkst. Lt lėšų, nors buvo numatyta skirti 10 mln. litų. Tiesa, terminas prašyti kompensacijų dar nesibaigęs, tą galima padaryti iki lapkričio 20 d.

„Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas sakė, kad bendrovė pritraukė papildomų darbuotojų, kurie atsakinės į gyventojų skambučius, bei meistrų. „Teo LT“ irgi pasitelkė didesnes specialistų pajėgas ir pailgino klientų aptarnavimo skyrių darbo laiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)