Gandai: "Apple" savo kompiuteriuose planuoja atsisakyti "Intel" procesorių?  (15)

Visi "Apple" mobilieji įrenginiai, jei nežiūrėtume į nešiojamus kompiuterius, šiuo metu naudoja procesorius su ARM architektūra, kurie buvo sukurti išeivių ir kompanijos "P.A. Semi", o dabar tobulinami pačių "Apple" inžinierių, tuo tarpu gamyba kol kas užsiima kompanija "Samsung". Kiek kitokia situacija su "Apple" nešiojamais kompiuteriais, tačiau tai gali pasikeisti jau netolimoje ateityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-11-09 Gandai: "Apple" savo kompiuteriuose planuoja atsisakyti "Intel" procesorių?  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandai apie "Apple" ketinimus atsisakyti "Intel" mikroprocesorių visuose likusiuose savo kompiuteriuose jau kuris laikas pasirodo su pavydėtinu įkyrumu, ir publikacija leidinyje "Bloomberg" netapo kažkuo išskirtiniu.

Leidinys, nurodydamas informuotus šaltinius, praneša, kad "Apple" galvoja apie galimybę pakeisti "Intel" procesorius "Mac" šeimos produktuose į tuos, kurie dabar naudojami kompanijos planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose. Korporacijos inžinierių nuomone, kuriais ir remiasi šaltinis, "Apple" procesoriai vieną dieną taps tokiais produktyviais, jog bus naudojami daug plačiau nei dabar, taigi jie gali tapti ir stacionarių bei nešiojamų kompiuterių pagrindu.

Žinoma, kol kas tai yra tik ateities perspektyva, tačiau mobilių ir stacionarių kompiuterių priartėjimas lems "Apple" atsisveikinimą su "Intel". Unifikuota platforma leis vartotojams lengviau pereiti nuo vieno įrenginio prie kito, o procesorių su identiška architektūra naudojimas konkrečiu atveju yra labai pageidautinas. Antra vertus, iki to laiko "Intel" gali sukurti labai ekonomiškus, o kartu ir labai produktyvius procesorius, kurie atitiks "Apple" reikalavimus, taigi klausimas dėl bendradarbiavimo nutraukimo gali būti ir neiškeltas į oficialų lygmenį.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai (15)