„Surface RT“ planšetinio kompiuterio pirkėjas iš JAV padavė „Microsoft“ į teismą  (24)

Andrew Sokolowskis, advokatas iš Los Andželo, JAV, šios savaitės viduryje padavė programinės įrangos gigantą „Microsoft“ į teismą dėl to, jog nusipirkęs Surface RT planšetinį kompiuterį pasijuto apgautas, nes jame negalėjo naudotis tiek vietos, kiek buvo nurodyta ant pakuotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Microsoft“ iš esmės siūlo du „Surface RT“ variantus: vienas iš jų turi 32GB, kitas 64GB vietos. Esmė ta, jog nusipirkę 32GB variantą jūs iš tiesų turėsite tik 16GB vietos savo informacijai ir programoms, o nusipirkę 64GB versiją – 45GB laisvos vietos. Jei įsigytumėte, sakykime, „Apple iPad 4“ 32GB versiją ar „Google Nexus 7“ 32GB versiją, galėtumėte naudotis apie 30GB vietos.

„Microsoft“ tai žino, tačiau nutyli ir savo reklamose neatskleidžia, jog „Windows RT“ operacinė sistema su visais savo priedais išnaudoja net 16GB įrenginio vietos. Vartotojai įsigiję 32GB „Surface RT“ versiją gali naudotis tik 50 procentų jos vietos, nes kita yra neprieinama ir nenaudotina. Tai, be jokios abejonės, klaidina vartotojus.“, – sakė A. Sokolowskis.

Visgi galimas daiktas, kad A. Sokolowskio ieškinys bus atmestas, nes oficialioje savo svetainėje „Microsoft“ jau nurodo, kiek gi iš tiesų vietos vartotojai turės įsigiję vieną ar kitą įrenginio versiją. „Vartotojai turi suprasti, kad operacinė sistema ir jau įdiegta programinė įranga užima vietos įrenginyje.“, – „Associated Press“ naujienų agentūrai sakė „Microsoft“, komentuodami plačiai aptariamą situaciją. Tuo tarpu „Google Android“ ir „Apple iOS" paprastai užima tik iki 2GB vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(0)
(15)

Komentarai (24)