„Sharp“ šiemet pradės prekybą 4K raiškos televizoriais  (1)

Kompanija „Sharp“ Las Vegase vykstančioje technologijų parodoje „CES 2013“ paskelbė šįmet pradėsianti prekybą televizoriais, kurių raiška yra keturiskart didesnė nei „Full HD“ (3840×2160 tšk., arba tiesiog 4K). Taip pat rinkai bus pristatytas didžiausias pasaulyje 90 colių įstrižainės televizorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios bendrovės kvietimu parodoje viešintys žurnalistai vylėsi, kad „Sharp“ nustebins nauju, dar didesnės įstrižainės ar raiškos televizoriumi (pernai ji pristatė didžiausią pasaulyje, 90 colių įstrižainės LED televizorių), bet taip nenutiko.

Spaudos konferencijoje bendrovės atstovai daugiausia gyrėsi pasiekimais vaizdo kokybės, energijos taupymo srityse ir išmaniosiomis TV funkcijomis (tokiomis kaip televizoriaus valdymas telefonu ar ekrano perskyrimas į dvi dalis, vieną pusę naudojant naršymui, o kitą – TV transliacijai), bet naujų gaminių nepristatė.

„Sharp“ atstovai teigė maną, kad šįmet didesnių nei 60 colių įstrižainės televizorių rinka augs bent 40 proc., todėl ji ketina dar labiau sustiprinti savo pozicijas.

Iš viso šiemet „Sharp“ rinkai pristatys 21 naują televizorių modelį, kurių įstrižainė bus didesnė nei 60 colių. Be kita ko, prekyboje pasirodys ir minėtasis 90 colių įstrižainės monstras. Be to, dar pirmąjį šių metų pusmetį ji pradės prekiauti pirmaisiais savo 4K raiškos televizoriais.

Nors kompanijos atstovai nepatikslino, kurių šalių lentynose šie televizoriai atsiras pirmiausiai, galima numanyti, jog jie debiutuos gimtojoje Japonijoje ir tik vėliau pasieks JAV bei Europos rinkas. Kiek šie įrenginiai kainuos kol kas taip pat neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(8)
(0)
(0)

Komentarai (1)