Naujieji 4k raiškos televizoriai jau pristatyti, tačiau per juos nebus ko žiūrėti  (25)

Šiais metais Las Vegase vykstančioje technologijų parodoje vardu „CES 2013” daugelis televizorius gaminančių bendrovių, įskaitant „Samsung“, „Sony“, „LG“ bei „Sharp“, pristatė naujos kartos, 4k raiškos televizorius, tačiau problema, kad per juos nebus ko žiūrėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujieji, taip vadinamieji 4k raiškos televizoriai, pasižymi keturiskart didesne raiška, nei ji yra „Full HD“ televizoriuose. Tiksliau mes kalbame apie 3840×2160 taškų raišką. Tokie televizoriai kainuos tūkstančius JAV dolerių, o jų įstrižainės sieks daugiau kaip du metrus.

Ir nors šie televizoriai daugeliui atrodo nuostabūs, esmė ta, kad paprastam pirkėjui įsigyti tokį televizorių nebus jokios priežasties. Jokia televizija ar sporto kanalai nėra transliuojami 3840×2160 taškų raiška, o ir filmai kol kas tokia ypač didele raiška iš esmės nėra prieinami.

Kalbant kitaip, televizorių technologijos žengė į priekį, bet turinys, kuris ir yra televizorių „variklis“, liko toje pačioje vietoje, „Full HD“ raiškos ribose. Tikėtina, kad prireiks laiko, ir populiarus turinys 3840×2160 taškų raiška pasirodys bent jau per artimiausius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(8)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: