Papildytos tikrovės akiniai supras rankų judesius (Video)  (0)

Iš visko sprendžiant „Google“ išmanieji akiniai „Google Goggles“ netrukus gali susilaukti ne vieno stipraus konkurento. Vienu iš jų gali tapti bendrovės „Meta“ gamybai ruošiami papildytos tikrovės akiniai „Meta“ su į „Kinect“ panašiu valdikliu, skelbia „Gizmag.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Meta“ inžinieriai nori išmaniuosius akinius ir jiems skirtą dėvimą kompiuterį sujungti su 3D vaizdo kamera, filmuojančia didele sparta. Jos fiksuojamas vaizdas bus naudojamas išmaniųjų akinių vartotojo rankų ir pirštų judesiams ervėje fiksuoti. Tokia vaizdo kamera suteiks galimybę valdyti „Meta“ išmaniuosiuose akiniuose pateikiamą papildytos tikrovės turinį paprastais rankų judesiais, sakoma pranešime.

„Meta“ prototipo pagrindu tapo bendrovės „Epson“ kompiuterizuoti akiniai „Moverio BT-100“. Juose generuojamas vaizdas pagal dydį atitinka iš 5 metrų atstumo į 2 m įstrižainės ekraną projektuojamą atvaizdą. „Meta“ akiniai gali rodyti ir 2D, ir 3D turinį. Kadangi akinių stiklai yra pusiau permatomi, juos dėvintis žmogus mato ir realų aplinkos vaizdą.

Bendrovė „Meta“ ketina bendradarbiauti su „Epson“ papildytos tikrovės technologijų srityje. „Meta“ akiniai, pasak gamintojų, leis naudotis įvairiu interneto turiniu, įskaitant socialinius tinklus, žaidimus, vaizdo transliacijas ir kt.

Šiame vaizdo siužete galima pamatyti „Meta“ akinių galimybių pristatymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)