Šviesolaidinio interneto tinklo lydere Europoje išlieka Lietuva, didžiausia pažanga – Rusijoje  (0)

Organizacija „FTTH Council Europe“ skelbia, kad Lietuva toliau užtikrintai pirmauja Europoje pagal šviesolaidinio interneto tinklo plėtrą, o didžiausią pažangą šioje srityje pasiekė Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų šalyje šviesolaidinį internetą naudoja jau 31 proc. namų ūkių. Pagal šį rodiklį antrą vietą Europoje užima Švedija (22,6 proc.), Bulgarijoje, Latvijoje ir Norvegijoje šviesolaidį naudoja apie 17 proc. gyventojų.

Daugiausia naujų šviesolaidinio interneto naudotojų antrąjį praėjusių metų pusmetį atsirado Rusijoje – jų padaugėjo net 2,2 mln. Skaičiuojama, kad šviesolaidinį internetą Rusijoje naudoja apie 14 proc. namų ūkių.

„Rytų Europa ir Skandinavijos šalys užsitvirtino šviesolaidinio interneto lyderių pozicijas, o skirtumas tarp jų ir vėlyvųjų technologijos įsisavintojų vis labiau auga“, – pastebi „FTTH Council Europe“ prezidentė Karina Ahl.

FTTH reitingo apačioje lieka Italija ir Ispanija, o Vokietija ir Didžioji Britanija į jį net nepatenka, nes šviesolaidį naudojančių namų ūkių šiose šalyse yra mažiau nei 1 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)